Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Jihlava 6:1Mladá Boleslav v mlze rozstřílela Jihlavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Demeter 0 : 1
40. Rada 1 : 1
68. Ščuk 2 : 1
71. Magera 3 : 1
73. Baroš 4 : 1
90. Chramosta 5 : 1
90. Zahustel 6 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v duelu 13. kola první ligy doma porazili Jihlavu 6:1 a minimálně do neděle se ujali vedení v tabulce o bod před Spartou a Plzní, které mají zápas k dobru. Vysočina přitom vedla po gólu Demetera, ale ještě do poločasu srovnal Rada a po změně stran dokonali obrat třemi góly během pěti minut Ščuk, Magera a Baroš. V závěru se trefili ještě Chramosta se Zahustelem. Zápas byl o poločase na 20 minut přerušen kvůli silné mlze a dokonce mu hrozilo ukončení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Boleslavi se v husté mlze prokousali na čelo ligy.

Článek

Mladá Boleslav popáté za sebou dala doma minimálně čtyři branky, Jihlava však v první půli favoritovi odolávala. Kombinační hru domácích se snažila eliminovat hodně vysunutým obranným blokem zúženým na zhruba 30 metrů. Mladoboleslavští tak neměli prostor na kombinace a neúspěšně se snažili o pasy za obranu.

To vyšlo jen ve 3. minutě, kdy Magera přihrál do jasné šance Barošovi, ale zkušený útočník v koncovce selhal a poslal míč vedle branky. Pak už ale hrozila hlavně Jihlava z brejků. Po ztrátě Poloma se hnal do šance Mešanovič, odražený míč se dostal k Neradovi, který hlavou mířil do prázdné branky, ale gólman Šeda se stačil vrátit mezi tři tyče a robinzonádou zabránil jistému gólu.

Ve 27. minutě už se ale hosté prosadili. Šulek se protáhl po levé straně a jeho přihrávku zužitkoval v gólovou střelu Demeter. Dvě minuty na to mohla Jihlava udeřit podruhé, ale tvrdá střela Fulneka skončila jen na tyči.

Neregulérní podmínky

Od začátku se nad stadionem držela mlha, která postupně sílila a v závěru poločasu byly podmínky až neregulérní. Nebylo vidět ani na šířku hřiště. Mladá Boleslav však zhoršené viditelnosti využila k tlaku a ve 40. minutě našel Skalák ve vápně Radu, který zařídil vyrovnání. Dal první branku od letního příchodu do Boleslavi.

Druhá půle začala kvůli mlze až o dvacet minut později a dlouhá pauza prospěla domácím, kteří začali hrát fotbal z předchozích zápasů a soupeře přehrávali. Ihned se hnali do šance, Baroš vysunul Zahustela, ale ten neprostřelil Hanuše. V další velké šanci neuspěl Skalák.

V 68. minutě už se ale domácí dočkali obratu. Na pravé straně zůstal zcela volný Kysela, jeho střílený centr napálil Zahustel do břevna a odražený míč dostal hlavou do branky Ščuk. Bosenský záložník dal Jihlavě už čtvrtý gól z posledních pěti utkání.

Krátce na to přišla podobná akce, Zahustel v jasné šanci trefil záda jednoho z obránců a odražený míč napálil do sítě Magera. Kapitán Mladé Boleslavi dal desátý gól v sezoně a dostal se do čela tabulky střelců. Drtivou pětiminutovku pak po Skalákově chytré přihrávce korunoval Baroš a dal třetí gól ve třech zápasech, kdy nastoupil v základní sestavě. V úplném závěru ještě výhru potvrdili Chramosta a Zahustel.

13. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Vysočina Jihlava 6:1 (1:1)
Branky: 40. J. Rada, 68. Ščuk, 71. Magera, 73. Baroš, 90. Chramosta, 90.+1 Zahustel - 27. Demeter. Rozhodčí: Královec - Kotík, Urban. ŽK: Skalák, Magera, J. Rada - J. Krejčí, Marek, Nerad. Diváci: 2685.
M. Boleslav: Šeda - J. Kysela, Kúdela, Polom, Bořil - Ščuk, J. Rada - Zahustel, Magera (81. Čermák), Skalák (89. Skácel) - Baroš (83. Chramosta). Trenér: K. Jarolím.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Šulek - Kukol (82. Přeučil), Demeter, Nerad (63. Jungr), Marek, Fulnek - Mešanovič (75. Dvořák). Trenér: Bokša.

Reklama

Související témata: