Hlavní obsah

Arsenal - Tottenham 1:1Arsenal na Spurs nevyzrál

Londýn

Fotbalisté londýnského Arsenalu remizovali ve 12. kole anglické Premier League na Emirates Stadium s dalším celkem z hlavního města Tottenhamem 1:1 a nevyužili možnost dostat se do čela tabulky.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Ilustrační fotografie.

Článek

Arsenalu patřil úvod utkání. Kanonýři hýřili aktivitou, ale žádnou vážnější šanci si nevytvořili. Hosté vyrovnali hru a ve 25. minutě přišlo první varování pro domácí. Eric Dier však hlavičkoval vedle. O sedm minut později utekl obraně Arsenalu útočník Kane a chladnokrevně obstřelil Čecha. Hosté do konce půle ještě několikrát zahrozili, ale pozorný gólman domácích neinkasoval.

Kanonýři v druhém poločase přidali. Ve 48. minutě se blýskl brankář Lloris proti Campbellovi. Poté přišly dvě obrovské šance Francouze Girouda, ale scházela přesnost. Na druhé straně se po střele Eriksena musel vytasit s dobrým zákrokem Čech. V 77. minutě vyrovnal střídající Gibbs po přihráce Özila, který asistoval pošesté v řadě a překonal tak rekord anglické ligy. V samém závěru se mužstva snažila vítězství strhnout na svou stranu, ale gól už nepadl. Svěřenci kouče Wengera tak neprodloužili sérii pěti vítězství za sebou. Kohouti naopak naposledy prohráli v úvodním kole.

Anglická Premier League, 12. kolo:
Arsenal - Tottenham 1:1 (77. Gibbs - 32. Kane)

Reklama

Související témata: