Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 3:5Olomouc po divoké třetí třetině dobyla díky Mikúšovi Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kafka 0 : 1
34. Johnson 1 : 1
39. Řípa 1 : 2
42. Sýkora 2 : 2
46. Preisinger 3 : 2
52. Mikúš 3 : 3
54. Mikúš 3 : 4
60. Laš 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v 17. kole na ledě Plzně 5:3 a ukončili sérii dvou zápasů bez bodového zisku. Hosté vedli 2:1 po druhé části, poté prohrávali 2:3, ale útočník Tomáš Mikúš rozhodl dvěma góly v jejich prospěch. Na oba mu nahrával Petr Kafka, jenž přidal i gólovou trefu. Hanáci zdolali v tabulce třetí Západočechy i podruhé v sezóně a navíc jim přestřihli šňůru pěti domácích vítězství.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Olomoučtí hokejisté slaví vítězství.

Článek

Hostům vyšel vstup do utkáni, když zaváhání Johnsona při rozehrávce potrestal ve čtvrté minutě přesným švihem z pravého kruhu Kafka. Domácí poté naráželi na skvěle propracovanou olomouckou defenzivu. V osmé minutě navíc po přečíslení dvou na jednoho musel Machovský zastavit opakovanou střelu Mikúše. Aktivnější směrem dopředu zůstávali Indiáni, po přiťuknutí Indráka ovšem Kubalíkův pokus do odkryté branky stačil zblokovat Staněk. Před pauzou domácí vystupňovali nápor při přesilovce, Konrád ale dokázal zneškodnit zakončení Indráka z bezprostřední blízkosti i bombu Hossy.

Po přestávce hosté ubránili další plzeňskou přesilovku a opět zahrozili z rychlých brejků. Akci dvou na jednoho neproměnil po přihrávce Jergla Kafka a vzápětí ztroskotal na Machovském na pravém kruhu nekrytý Herman. Plzeňský tlak však postupně sílil a přinesl domácím další dvě početní výhody. V polovině utkání ještě Indrák v dobré pozici bekhendem minul a Sýkora nepřekonal svého krajana Konráda.

Ve 34. minutě už dokázal Johnson tečí Kadlecova nahození vyrovnat a svojí desátou trefou v sezóně odčinil chybu z první třetiny. Hosté se z inkasované branky rychle oklepali a potrestali půl druhé minuty před druhou sirénou riskantní útočné snahy Indiánů. Po šanci Lva se z protiútoku prosadil nenápadným pokusem z mezikruží Řípa.

Do závěrečné dvacetiminutovky nasadil domácí kouč Straka už jen tři útoky a lépe bruslící Indiáni se tlačili za vyrovnáním. Ve 42. minutě ještě Lev bekhendovou tečí orazítkoval břevno, za chvíli se už po krásné individuální akci prosmýkl za olomoucké obránce rychlý Sýkora a tváří v tvář Konrádovi srovnal na 2:2.

Vzápětí mohl odpovědět nebezpečně pálící Eberle, ale udeřilo na druhé straně - Presinger se prosadil ve 46. minutě tvrdou střelou z otočky. Následně sice hosté nevyužili přesilovku, ale po jejím skončení nejprve do odkryté branky nestačil zakončit Laš a odražený kotouč pohodlně dopravil do sítě Mikúš. Slovenský útočník v 54. minutě svým druhým gólem dokončil obrat, když po zadovce Kafky zblízka upravil na 3:4. Indiáni se v závěru snažili dotáhnout při hře bez brankáře utkání do prodloužení, hostům však naopak trefou do prázdné branky pojistil výhru Laš.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 34. Johnson (Kadlec, Kratěna), 42. J. Sýkora (Hossa, Preisinger), 46. Preisinger (Pulpán) - 4. P. Kafka, 39. Řípa, 52. T. Mikúš (P. Kafka), 54. T. Mikúš (P. Kafka, Kucharczyk), 60. Laš. Rozhodčí: Fraňo, R. Svoboda - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 3520.
Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Schleiss, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - P. Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: