Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 2:1 SNZlínská posila Bukarts pomohl dvěma góly porazit Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Bukarts 1 : 0
39. Červenka 1 : 1
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Lotyšský reprezentační útočník Roberts Bukarts zažil úspěšný debut v dresu extraligového Zlína. V 18. kole se dvěma góly podílel na výhře PSG nad Chomutovem 2:1 po samostatných nájezdech. Berani sice podruhé za sebou získali dva body, i nadále jsou ale poslední a stále tak čekají na první domácí tříbodové vítězství v sezóně. Chomutov měl více střeleckých příležitostí, ale neporadil si s brankářem Lukášem Kašíkem a dvakrát trefil tyčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zlínský obránce Oldrich Kotvan (vlevo) se raduje se spoluhráčem Tomášem Čachotským z gólu - ilustrační foto

Článek

Na hokejistech Zlína byla od úvodních minut patrná stopa z předcházejících nevydařených výsledků na domácím ledě. Jejich projev nesl znaky nervozity, křečovitosti a respektu z protivníka. Berani zápolili se založením kloudného protiútoku, klopýtali v přechodu středního pásma.

Naopak Piráti hráli uvolněně, rychleji bruslili a dostávali se často do šancí, ve kterých si ale nedokázali poradit s Kašíkem. Už ve 3. minutě střela Šidlíka trefila břevno, zanedlouho Kašík vyrazil ramenem pokus Tomici a do důležitých zákroků si zapsal i zlikvidovaný pokus o blafák po sólu Červenky. Berani získali územní převahu pouze při přesilových hrách, v koncovce pokračovalo jejich střelecké trápení.

Ve druhé třetině Zlín zlepšil pohyb, zvýšil bojovnost a vytvořil si územní převahu. Z tlaku také padla úvodní branka. Nová lotyšská posila Bukarts pohotově prostřelil brankáře Kopřivu a ukončil 199 minut dlouhé čekání Beranů na extraligovou branku ze hry. Piráti se už nedostávali tak často do vyložených šancí. V závěru druhého dějství zužitkoval za 25 sekund přesilovku Červenka, na jehož střelu od modré čáry brankář Kašík nedosáhl.

Zlín se ve třetí třetině zaměřil na pozornou defenzívu, kterou prokládal přímočarými protiútoky. Aktivnější Chomutov těžil z útočného napadání, v koncovce ale Kašíka neohrozil. V prodloužení mohl rozhodnout o vítězství Pirátů Dušek, který z bezprostřední blízkosti trefil tyčku. O vítězi nakonec rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých se prosadil jen Bukarts.

18. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - Piráti Chomutov 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Bukarts (P. Holík), rozhodující sam. nájezd Bukarts - 39. Červenka (V. Růžička ml.). Rozhodčí: Čech, Hodek - Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 4288.
Zlín: Kašík - Urbanec, Marušák, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák - Čachotský, Cibák, T. Sýkora - Bukarts, P. Holík, Říčka - Havlík, Roman Vlach, O. Veselý - Ondráček, Maruna, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, J. Mrázek, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - L. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Dušek, Sklenář - R. Veselý, Kämpf, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice