Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 2:3Zlín vyhrál v Pardubicích a poslal na dno obhájce titulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Cibák 0 : 1
14. Šimun 1 : 1
14. Kotvan 1 : 2
30. P. Sýkora 2 : 2
56. Maruna 2 : 3
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Zlína vyhráli v 19. kole Tipsport extraligy na ledě Pardubic 3:2 a připsali si třetí výhru za sebou, díky čemuž se odlepili ode dna tabulky, kam se propadl obhájce titulu Litvínov. Hosté v utkání vždy vedli, ale Dynamo dokázalo dvakrát srovnat. Ve 14. minutě si Zlín dokonce vzal vedení zpět během devíti vteřin. Remízový stav definitivně rozetnul v 56. minutě svou první brankou v extralize Jan Maruna.

Foto: David Taneček, ČTK

Martin Cibák (nahoře) a Tomáš Čachotský (oba ze Zlína) oslavují gól.

Článek

Pardubice kvůli zdravotním problémům postrádaly hned trojici útočníků, a tak na křídle čtvrté formace musel zaskočit obránce Zdráhal. I s okleštěnou sestavou začalo Dynamo lépe, ale bek Gregorc své útočné sólo nedotáhl a Sýkora v přečíslení dvou proti jednomu zakončil vedle. Do vedení tak šli v 10. minutě hokejisté Zlína, když se přesnou ranou pod horní tyč trefil Cibák.

Pořádně rušná byla 14. minuta utkání. V ní nejprve Cibák pálil do tyče, načež z protiútoku oslavil svou premiéru v extralize Šimun, když střelou k tyči srovnal skóre. Jenže radost domácích trvala jen devět vteřin. Chvíli po buly totiž nahazoval od vlastní modré čáry Kotvan a k překvapení všech skončil kotouč v brance za nešťastným Maxwellem.

Přestože zápasu nechybělo tempo, tak na další šanci čekali diváci až do 27. minuty. Adam Havlík, donedávna útočník Pardubic, mohl vstřelit první branku ve zlínském dresu, jenže před poloprázdnou brankou nezpracoval kotouč. Za tři minuty už bylo srovnáno. Kašík dokázal vyrazit dorážku Tomáška, ale na Sýkorův bekhendový pokus už nedosáhl. Vedení mohl Zlínu vrátit Maruna, jeho teč však o kousek minula branku.

Maruna rozhodl

Od třetí třetiny se oba týmy zaměřily hlavně na defenzívu, a tak gólových možností ubylo. Po zaváhání Gregorce promarnil dobrou šanci Čachotský. Kašík zase musel při signalizované výhodě pro domácí vyrazit Sýkorovu dělovku maskou. I další souboj těchto hráčů v 53. minutě vyhrál zlínský brankář, který si následně poradil i s dorážkou Nahodila.

Rozhodnutí utkání padlo necelých pět minut před třetí sirénou. Maruna vypálil z ostrého úhlu a o tyčku vsítil svoji první extraligovou branku. Pardubice zkusily hrát více než dvě minuty bez brankáře, ale vyjma Sýkorovy střely ani pořádně nezakončily. Zlín si tak třetí výhru v řadě bez větších problémů pohlídal.

19. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Dynamo Pardubice - PSG Zlín 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Šimun (Šeda, Maxwell), 30. P. Sýkora (Tomášek, Čáslava) - 11. Cibák (Urbanec, Marušák), 14. Kotvan (P. Holík), 56. Maruna (Ondráček, Kubiš). Rozhodčí: Šindler, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 8302.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, Bokroš, Ščotka, L. Havlík, Šeda - Moučka, Marcinko, J. Svoboda - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Poulíček, Tomášek, Voženílek - Šimun, Kaut, Zdráhal. Trenéři: R. Král a Zadina.
Zlín: Kašík - Urbanec, Marušák, Matějíček, Žižka, Kotvan, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - A. Havlík, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora - Ondráček, Maruna, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín