Hlavní obsah

Plzeň - Brno 1:0Plzeň porazila Kometu a dostala se do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kubalík 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 20. kole Tipsport extraligy Kometu Brno 1:0 a dostali se do čela tabulky o skóre před Liberec, který se představí až ve středu na ledě Sparty. O šesté výhře Indiánů z posledních sedmi utkání rozhodl svým třináctým gólem v sezóně už v 10. minutě Dominik Kubalík v přesilové hře.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Brněnský obránce Tomáš Malec (vlevo) a plzeňský útočník Miroslav Preisinger v zápase 20. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Hráči Komety se po celý zápas nedokázali prosadit a podlehli Západočechům i podruhé v probíhajícím ročníku. Brankář Matěj Machovský si připsal druhé čisté konto v sezoně.

V úvodu hosté pozorně bránili a nepustili Indiány do náporu. Až v deváté minutě po šikovné zadovce Přikryla trefil Lev zblízka místo odkryté branky obětavě padajícího Kaberleho a vzápětí nedovolil Hynek Zohorna faulem zakončit Sýkorovi. Následnou přesilovou hru už ale zužitkoval ranou bez přípravy z pravého kruhu Kubalík.

Další plzeňskou přesilovku hráči Komety ubránili a poté se osmělili také směrem dopředu. Na konci první třetiny už sahali po vyrovnání, Machovský však dokázal během brněnské početní výhody rozklekem vyrazit střelu Hrušky z mezikruží a na brankovišti nekrytý Ostřížek orazítkoval pouze levou tyč.

Na začátku prostřední části opět převzali iniciativu domácí. Při přečíslení tři na jednoho ve 25. minutě ovšem po Kracíkově přihrávce nezakončil přesně Kubalík. Za chvíli se protáhl od pravého hrazení do šance Indrák, mířil ale těsně vedle. V polovině utkání hosté nevyužili téměř půlminutovou přesilovku čtyři na tři, ale už při hře ve čtyřech stačil pozorný Machovský zastavit Čermákův pokus z prostoru mezi kruhy.

Machovský udržel nulu

Ve 34. minutě mohl zvýšit během početní výhody hubené vedení Indiánů Kracík, jeho teč Indrákova nahození ale mířila jen do břevna a dorážku Pulpána obětavě vytěsnil mimo bek Hanzlík. Jinak dobře bránící hosté poté nezareagovali na průnik ofenzivního Jeřábka přes celé hřiště, od pohromy je však zachránil gólman Čiliak.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupili aktivněji svěřenci kouče Hadamczika, jenž točil po celý zápas jen tři útoky. Přesto si důrazně napadající Kometa vynutila nápor. Do větší příležitosti je ale domácí nepustili a zpřesněním rozehrávky se začali prosazovat i směrem dopředu. Tísněný Sýkora ovšem v 51. minutě zblízka nestihl přesněji zakončit a z protiútoku výborně hrající Kaberle připravil šanci Ostřížkovi, jemuž vleže znemožnil skórovat Machovský.

Plzeňský gólman dokázal čisté konto uhájit také tři minuty před koncem, kdy jeho zaváhání při zalehnutí kotouče nepotrestal dojíždějící Hynek Zohorna. Kometě k vyrovnání nepomohla ani téměř dvě minuty trvající hra bez brankáře. V dobré pozici vypálil Ostřížek vedle. Hosté tak prohráli počtvrté z posledních pěti utkání.

20. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 10. D. Kubalík (Jeřábek). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3456.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Pulpán, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Lev - Schleiss, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Brno: Čiliak - Stehlík, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Kuboš, Hanzlík, Štindl - H. Zohorna, J. Hruška, Ostřížek - Dočekal, V. Němec, J. Káňa II - T. Svoboda, L. Čermák, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: