Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 4:2Mladá Boleslav porazila Vítkovice a i pojedenácté doma bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Němec 0 : 1
5. Žejdl 1 : 1
9. Pacovský 2 : 1
10. Pastor 2 : 2
16. Ovčačík 3 : 2
60. Urban 4 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 21. kole Tipsport extraligy nad Vítkovicemi 4:2 a i pojedenácté v sezóně doma bodovali. O deváté výhře před vlastním publikem rozhodl už v 16. minutě obránce Ctirad Ovčačík, výsledek pojistil v závěrečné power play Tomáš Urban. Ostravané prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Do první šance se dostal v úvodní minutě domácí Bárta. Vzápětí šel ale pykat Kučný a Vítkovice se dostaly v přesilovce do vedení. Proti Klokovi ještě Rittich zasáhl, ale Němec volný puk u pravé tyče snadno dorazil a oslavil svůj stý start v extralize první trefou v sezoně. Zvýšit mohl v páté minutě Kucsera, který trefil horní tyč. Radovali se naopak domácí. Dolejše překonal po střele přes obránce Žejdl.

Vrátit vedení Ostravanům mohl v osmé minutě při hře čtyř proti čtyřem Kolouch, který projel až před Ritticha, ale i vinou Robarova faulu blafák nedotáhl. Vzápětí se prosadili naopak domácí. V době, kdy se hrálo opět ve čtyřech proti čtyřem, uvolnil Urban ideálně Pacovského, který téměř z nulového úhlu překonal přesouvajícího se vítkovického gólmana.

Vítkovice ale dokázaly následně zužitkovat přesilovku a tři vteřiny před koncem Robarova trestu smazaly ztrátu. Pastor si připravil střeleckou pozici za levým kruhem a zamířil přesně. V 16. minutě udeřili domácí a Dolejše propálil z mezikruží Ovčačík. Šanci na zvýšení nevyužil na konci úvodního dějství Urban, který v úniku neuspěl s blafákem do bekhendu.

Urban zpečetil výhru

Domácí si ve druhém dějství vytvořili tlak, ale Dolejš odolával a pochytal řadu nebezpečných pokusů včetně rány Pacovského. Nápor Mladé Boleslavi přerušilo ve 28. minutě vyloučení Trončinského, ale i při něm měl možnost Klimenta. Po sérii dalších trestů se nevyužili hosté ani přesilovky čtyři proti třem a 22 vteřin dokonce pěti proti třem. Vítkovice se následně v oslabení také ubránily.

V závěrečném dějství se tlačily do útoku ve snaze vyrovnat hosté, ale Rittich si poradil i s pokusy Slobody a Strapáče. Dolejše prověřil Lenc a možnost pojistit náskok měl i v 52. minutě Jarůšek. O dvě minuty později nedotlačil puk za Dolejše Žejdl. V závěru se sice hosté ubránili v oslabení, při jejich power play ale pojistil výsledek Urban.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Steel 4:2 (3:2, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Žejdl (Stříteský, Voráček), 9. Pacovský (Urban, Trončinský), 16. Ovčačík (Žejdl, Lenc), 60. Urban (Pacovský, Trončinský) - 3. E. Němec (Klok, Balán), 10. Pastor (Burger). Rozhodčí: Pešina, Hrubý - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc Pastor (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3398.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Kučný, Ovčačík, Robar - Jarůšek, D. Výborný, Bárta - M. Látal, Urban, Pacovský - Lenc, Žejdl, L. Pabiška - Musil, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor, Štich - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - M. Hlinka, Jáchym, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín