Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 3:4 SNHradec Králové počtvrté za sebou uspěl v Plzni, rozhodl Bednář

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Přikryl 1 : 0
18. Johnson 2 : 0
19. Kudrna 2 : 1
31. Dej 2 : 2
40. Kubalík 3 : 2
49. Kukumberg 3 : 3
65. Bednář 3 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 21. kole Tipsport extraligy v Plzni 4:3 po samostatných nájezdech a na západě Čech tak uspěli počtvrté za sebou. V napínavém utkání sice Indiáni dvakrát vedli, hosté ale dokázali vždy vyrovnat a druhý bod jim zajistil v nájezdech jediný úspěšný exekutor Jaroslav Bednář.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Královéhradecký útočník Roman Kukumberg (vlevo) se snaží překonat plzeňského brankáře Matěje Machovského. Přihlíží obránce Indiánů Lukáš Pulpán.

Článek

V rušném úvodu unikli hosté do přečíslení dvou na jednoho, domácí gólman Machovský ale stačil proti zakončení Kukumeberga zasáhnout. Vzápětí na druhé straně zastavil ve druhé minutě Vašíček rozjetého Sýkoru jen za cenu faulu, slovenský útočník ale následné trestného střílení neproměnil.

Ve 3. minutě se už domácí radovali, když po Schleissově přihrávce od zadního mantinelu otevřel skóre střelou po ledě z mezikruží Přikryl. Oba týmy myslely především na ofenzivu, a tak v 11. minutě neuspěl před plzeňskou brankou nekrytý Knotek a z protiútoku zblízka nepřekonal Kacetla ani Kracík.

Poté hosté nezužitkovali minutovou přesilovku pět na tři, když teč Courchaineho mířila těsně vedle. Indiánům vyšla v 18. minutě početní výhoda lépe a po ideální přihrávce Kratěny zpoza branky přidal druhý gól Johnson. Hosté však stihli ještě do přestávky snížit na 2:1, když Hronkovu střelu dorazil důrazný Kudrna.

Na začátku prostřední části si lépe bruslící domácí vynutili nápor. Kratěnův bekhendový blafák po přečíslení dvou na jednoho ale vystihl Kacetl a Lev netrefil po nabídce Preisengera odkrytou branku. Ve 25. minutě se zaskvěl i Machovský, jenž ramenem stačil vytěsnit střelu nekrytého Kukumberga.

Nájezdy rozhodl Bednář

Před polovinou utkání vyrazil do úniku z plzeňského sevření Honejesek, zakončil však příliš slabě. Lépe se vedlo ve 31. minutě Dejovi, jenž se po přesné přihrávce Bednáře vracejícího se z trestné lavice trefil přesně pod břevno a vyrovnal na 2:2.

Od další pohromy uchránil Indiány Machovský, který stačil lapačkou na brankové čáře zastavit Köhlerovu dorážku. Následně opět převzali otěže domácí, Kubalík ale v dobré pozici vypálil vedle. Ve 40. minutě po dalším hradeckém brejku netrefil Kudrna po elegantní střele mezi nohama branku a naopak jedenáct vteřin před druhou sirénou zužitkoval Kracíkovu nabídku zpoza branky Kubalík.

Do závěrečné třetiny vstoupili aktivněji Východočeši, Honejsek ovšem ve 46. minutě selhal před odkrytou plzeňskou brankou. Při vyloučení Sýkory sice nejprve Jankova bomba od modré čáry skončila na břevně, po kombinaci Bednáře s Dejem už ale srovnal na 3:3 Kukumberg.

Domácí mohli vedení opět strhnout na svou stranu během přesilovky v 55. minutě, Kacetl dokázal vyhlavičkovat Kubalíkův volej z pravého kruhu. V prodloužení si Kacetl poradil s nebezpečnými pokusy Pulpána i Kratěny, bonusový bod tak Hradci zajistil povedeným bekhendovým blafákem jediný úspěšný střelec v nájezdech Bednář.

21. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 3:4 po sam. náj. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Přikryl (Schleiss), 18. Johnson (Kratěna, Pulpán), 40. D. Kubalík (Kracík) - 19. J. Kudrna (Hronek), 31. Dej (Bednář), 49. Kukumberg (Dej, Bednář), rozhodující nájezd Bednář. Rozhodčí: R. Svoboda, Šír - Hynek, Belko. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 3750.
Plzeň: Machovský - J. Jeřábek, Chalupa, Moravčík, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Lev - Schleiss, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Frühauf, Jank, Vašíček, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Honejsek, R. Pavlík. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec