Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Baník 3:1Klokani po dlouhých třinácti letech v Ďolíčku zase zdolali Ostravu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Acosta 1 : 0
64. Schick 2 : 0
79. Schick 3 : 0
88. Dostál 3 : 1
Záznam online reportáže

Od září roku 2002 čekali, kdy zase doma porazí soupeře z Ostravy. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 utnuli černou sérii v pravou chvíli - ve 14. ligovém kole Synot ligy porazili v Ďolíčku Baník 3:1 a znovu těsně opustili sestupové příčky. Naopak krize Baníku se dál prohlubuje, dřepí na poslední příčce tabulky a soupeři nad ním se mu vzdalují... Klokani poprvé v sezóně nastříleli tři góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 oslavují první gól proti Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Kapitán klokanů Jindřišek nastoupil ke svému 250. zápasu v české lize. Pro Bohemku je každý bod zlatý. Tím spíše, že páteční výhra Jihlavy ji znovu přikovala na předposlední příčku. A s kým už by klokani chtěli vyhrát, když ne doma s posledním Baníkem!?

Zápas začal podle očekávání bitvou o střed hřiště, šance dlouho k vidění nebyly. Ale hned tu první domácí proměnili... Hubínek narýsoval přihrávku za obranu a Acosta už neměl problém prostřelit vybíhajícího Pavlenku.

Ostrava nekapitulovala a dokázala hrozit. Třeba po Mondekově šanci zachraňoval za překonaným Zlámalem až stoper Škerle.

Schick pojistil výhru

Baník poslal do druhé půle Kukece. Klokani měli v 50. minutě velkou šanci, ale Jirásek po Acostově centru zamířil těsně vedle. Hosté šli za vyrovnáním, Červenka k němu měl po rohu hodně blízko. A Narh trefil dokonce tyč.

Klokani však byli produktivnější. Schickovi stačily čtyři minuty na hřišti, aby se krásně trefil. Deset minut před koncem se pak Schick po Jindřiškově centru radoval podruhé.

Klokani mohli poprvé v sezóně udržet čisté konto. Dvě minuty před koncem však Zlámala připravil o vychytanou nulu Dostál.

14. kolo fotbalové Synot ligy:
Bohemians Praha 1905 - Baník Ostrava 3:1 (1:0)
Branky: 64. a 79. Schick, 21. Acosta - 88. Dostál. Rozhodčí: Ardeleánu - J. Paták, Vysloužil. ŽK: Narh, Mišák (oba Baník). Diváci: 4952.
Bohemians: Zlámal - Pauschek, Krch, Škerle, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. P. Hašek), Hubínek, Jirásek, Mosquera (84. Bartek) - Čížek (60. Schick). Trenér Pivarník.
Ostrava: Pavlenka - M. Dostál, Kaša, Machovec, Lučič (67. Holzer) - Ježdík - Narh, Mondek (58. Szotkowski), Lásik (46. Kukec), Mišák - Červenka. Trenér Korytář.

Reklama

Související témata: