Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 0:2Slavia prodloužila výhrou na Slovácku úspěšnou venkovní sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Vukadinovič 0 : 1
58. Zmrhal 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie Praha zvítězili ve 14. kole Synot ligy v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 2:0. Branky Slavie vstřelili v prvním poločase Miljan Vukadinovič a po změně stran Jaromír Zmrhal. Slavia potvrdila sílu na hřištích soupeřů, kde v posledních pěti zápasech neprohrála a připsala si už čtvrté vítězství. Slovácko naopak prodloužilo výsledkovou krizi, když z posledních čtyř utkání získalo pouze jeden bod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Záložník Slavie Miljan Vukadinovič se raduje z gólu na hřišti Slovácka.

Článek

Slovácko po předcházející sérii výsledkových nezdarů vsadilo na aktivní útočnou hru. Získalo územní převahu, ze střeleckých pokusů měl nejblíže ke skórování ve 12. minutě Došek, jenž hlavou přehodil brankáře Berkovce, míč se ale odrazil od břevna do pole.

Slavia srovnala krok až po půlhodině. Ve 31. minutě po rohovém kopu hlavičku Vukadinoviče s námahou kryl Heča. O dvě minuty později Mikula našel přízemní přihrávku nabíhajícího Vukadinoviče, který z bezprostřední blízkosti přehodil domácího brankáře a poslal hosty do vedení. Při této akci se navíc po střetu s hráčem Slavie Heča zranil a musel jej vystřídat Daněk. Těsně před koncem poločasu Vukadinovič našel volného Deliho, který hlavičkou netrefil volný roh branky Slovácka.

Po změn stran už diktovala průběh zápasu Slavia. Nejdříve po trestném kopu Jablonského trefil hlavou Škoda břevno, v 58. minutě už však využil nedorozumění domácích stoperů Zmrhal, který získal snadno míč a vstřelil druhou branku.

Slovácko v závěrečných dvaceti minutách zvýšilo útočné úsilí. Nejblíže ke skórování měl dvakrát Došek, který ale ani jednou netrefil branku. Slavia se i dál úspěšně bránila převaze soupeře a v závěru ještě mohl zvýšit náskok Vukadinovič, jehož sólo ale Daněk chytil.

14. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 33. M. Vukadinovič, 58. Zmrhal. Rozhodčí: Orel - Wilczek, Hock. ŽK: Šumulikoski, Civič (oba Slovácko). Diváci: 4548.
Slovácko: Heča (37. Daněk) - Chvátal, Hofmann (65. Koné), Břečka, Reinberk - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Havlík, Civič - Došek. Trenér: Habanec.
Slavia: Berkovec - Frydrych, Bílek (75. Švec), Deli, T. Jablonský - Souček, Piták - Mikula, M. Vukadinovič (89. Voltr), Zmrhal (90. Holík) - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: