Hlavní obsah

Příbram - Zlín 1:2Zlín porazil Příbram a venku vyhrál poprvé od úvodního kola

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Koreš 0 : 1
42. Tregler 1 : 1
58. Jordan 1 : 2
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Zlína ve 14. kole první ligy vyhráli v Příbrami 2:1. Nováček venku zvítězil poprvé od červencového úvodního kola na půdě Bohemians 1905. První branku dal hostující Štěpán Koreš, ale ještě před pauzou odpověděl Jaroslav Tregler. O výhře Zlína rozhodl po změně stran střídající Chorvat Marko Jordan.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Zlínští hráči děkují fanouškům po vyhraném zápase. Ilustrační foto.

Článek

V úvodu aktivnější Zlín otevřel skóre v desáté minutě. Brankář Hruška sice výborně vyrazil střelu Železníka i Vukadinovičovu dorážku, ale Koreš už odražený míč napálil do odkryté sítě.

Za čtvrt hodiny na druhé straně Holý dobrým vyběhnutím zneškodnil průnik Štípka a pět minut před přestávkou zlínský gólman vytáhnul i Bednářovu hlavičku z rohu. Příbramští z tlaku vyrovnali ve 42. minutě. Pilíkův přímý kop propadl až do šestnáctky k Treglerovi a devatenáctiletý stoper hlavou vstřelil svůj premiérový ligový gól.

Hosté začali lépe i druhý poločas a v 58. minutě šli podruhé do vedení. Nákop z vlastní poloviny si výborně zpracoval Jordan, jenž po několika vteřinách na trávníku přesnou ranou překonal Hrušku. Také chorvatský útočník zaznamenal první zásah v nejvyšší soutěži.

Domácí na druhý gól odpovědět nedokázali a nedostali se prakticky do žádné šance. Náskok Zlína naopak mohl čtvrt hodiny před koncem navýšit Železník, jenže ve skluzu se mu nepovedlo dopravit míč do branky. V nastaveném čase pak Jordan ještě těsně minul branku. Příbram se Zlínem doma v lize prohrála po dvanácti letech.

14. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Fastav Zlín 1:2 (1:1)
Branky: 42. Tregler - 10. Koreš, 58. Jordan. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Hrabovský. ŽK: Divíšek, Sus, Štípek - Janíček.
Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Tregler, Divíšek (78. Brandner) - Štípek, Hnaníček (82. Hadaščok), Barák, Suchan, Pilík - Bednář. Trenér: Tobiáš.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - V. Vukadinovič (80. Malý), Živulič, Janíček (46. Holík), Koreš (57. Jordan) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: