Hlavní obsah

Vítkovice - Zlín 3:2 SNVítkovice vyhrály i třetí rozstřel v nájezdech v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Němec 1 : 0
8. Kotvan 1 : 1
35. Vandas 2 : 1
51. Říčka 2 : 2
65. Kucsera (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v dohrávce nedělního 22. kola extraligy Zlín 3:2 po samostatných nájezdech. Autorem rozhodujícího gólu byl Lukáš Kucsera a zařídil tak svým barvám vítězství i ve třetím penaltovém rozstřelu v sezóně. Domácí dokázali zabodovat po třech porážkách za sebou, Zlín naopak třetí prohru v řadě utržil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík (vpravo) inkasuje gól. Před ním jeho spoluhráč Oldřich Horák a Lukáš Klok z Vítkovic (vlevo).

Článek

Souboj dvou trápících se týmů moc hokejové krásy nepobral. Domácí do něj přitom vstoupili v souladu se svými představami a na vedoucí gól nemuseli čekat dlouho. Už v páté minutě v první přesilovce Sloboda od modré čáry trefil před brankou stínujícího Němce, který pasivní tečí zmátl Kašíka a puk v jeho protisměru doputoval až za čáru.

Než by však hosté stačili znervóznět z nepříznivě se vyvíjejícího startu, rychle odpověděli a vynulovali vítkovický náskok: Kotvan se v osmé minutě objevil po Urbancově ráně na správném místě a z brankoviště dorazil do opuštěné brány svůj pátý gól sezony.

Přetlačovaná o střední pásmo pak byla vším, jen ne záživným hokejovým představením. Vítkovickou obranou až ve 26. minutě proklouzl Čachotský, ale Dolejš jeho střelu dokázal odklonit na tyčku. I z absolutního minima příležitostí dokázali domácí znovu strhnout vedení na svou stranu. Gól na 2:1 byl doslova vydřený: Pastor v tísni bekhendem loboval puk od své branky do středního pásma, Kolouch ho v pádu posunul na Vandase, který bez přípravy překonal Kašíka.

Domácí však svůj těsný náskok začali bránit až příliš brzo. Zlín byl v třetím dějství živější a stále častěji před Dolejšem, až z větší aktivity vytěžil kýžené vyrovnání. Říčka devět minut před koncem trefil spojnici a videorozhodčí dodatečně odhalil, že kotouč po dopadu spadl milimetry za brankovou čáru. Vítkovice mohly jít potřetí do vedení, ale Hlinkova teč se otřela jen o horní tyčku.

I v prodloužení byly oba týmy blízko vítězné trefě. Kudělkově teči z brankoviště chyběly centimetry, Maruna hned z protiútoku jel sám na Dolejše, který ale do jeho rány vymrštil lapačku. O bonusovém bodu pro Ostravany tak rozhodly až nájezdy, v nichž se trefili oba domácí exekutoři Kucsera i Kolouch, zatímco Sýkora ani Bukarts úspěšní nebyli.

Dohrávka 22. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - PSG Zlín 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. E. Němec (Sloboda, Burger), 35. Vandas (Kolouch, Pastor), rozhodující sam. nájezd Kucsera - 8. Kotvan (Urbanec, O. Veselý), 51. Říčka. Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. Diváci: 5067.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor, Štich - Szturc, Strapáč, Ölvecký - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - Gřeš, M. Hlinka, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Zlín: Kašík - Kotvan, Urbanec, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Čachotský, P. Holík, Říčka - Bukarts, Cibák, T. Sýkora - Ondráček, Maruna, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: