Hlavní obsah

Myslím pozitivně, bránil se kouč Realu Benítez i po dramatické zápletce na Ukrajině

Benítez si zahrává a Real s ním. Jako by nestačil sobotní výprask v El Clásico, ještě komplikace na Ukrajině. Bílý balet měl sice postup ze základní skupiny Ligy mistrů jistý, ovšem dramatická zápletka, kterou připustil v konfrontaci se Šachtarem Doněck, opět nahrála Benítezovým kritikům. Real už totiž vedl 4:0, ale v posledních dvaceti minutích se strachoval o výhru, neboť Lucescův tým vstřelil tři góly a sahal po remíze.

Foto: Paul Hanna, Reuters

Cristiano Ronaldo vstřelil na Ukrajině první gól, který Šachtarem otřásl.

Článek

Tři góly inkasované v ligovém střetnutí se Sevillou, čtyři v sobotu v prestižním duelu s Barcelonou, tři, které dostal Real ve Lvově, kde se pátý díl Ligy mistrů hrál. Deset obdržených branek ve třech po sobě jdoucích střetnutích svědčí o tom, že madridské mužstvo má v posledních dnech a týdnech s obrannou činností neskonalé problémy.

Benítez mužstvo bránil

„Chyby, kterých jsme se dopustili, a góly, jež jsme od Šachtaru dostali, si samozřejmě budu analyzovat, ale já myslím pozitivně. S prvními sedmdesáti osmi minutami jsem byl velice spokojený," odmítal Rafael Benítez po středečním zápase přijmout kritiku, která se na něho valí ze všech stran.

„Hráli jsme skvěle, dali čtyři branky a až chyby před dvěma inkasovanými góly otřásly naší sebedůvěrou. Zvlástě první z pokutového kopu, o kterém si nejsem jistý, že byl nařízený správně. Ale za stavu 4:0 není divu, že podlehnete přesvědčení, že je hotovo," bránil své svěřence.

„Opravdu jsme si mysleli, že vše je hotovo a uděláno, takže jsme hráli až příliš uvolněně. Domácí nás ale překvapili. Důležité ovšem bylo, že jsme vítězství uhájili a jsme ve skupině na první příčce," přiznával jeden z autorů gólů Daniel Carvajal, že uspokojení v řadách Bílého baletu bylo v závěru až příliš.

„Stejně důležité bylo, že jsme si tentokrát počínali jako tým. V obraně i ofenzivě. To byla naše pozitivní odezva na El Clásico," naznačoval, že oproti sobotnímu střetnutí s Barcelonou došlo ve hře jeho mužstva ke zlepšení.

El Clásico jako černá můra

„Tím ale nechci tvrdit, že jsme v sobotu nechtěli vyhrát a nebojovali proti Barceloně jako tým. Rozhodně to nebylo o postoji," vracel se Carvajal k výprasku, který se nad Realem stále vznáší jako černá můra. „Je ale listopad a máme v nohou už příliš zápasů v domácí soutěži i Lize mistrů."

„U nás to nebylo o nedostatku sil, ale o hloupých chybách, kterých jsme se dopouštěli. A také o mentalitě hráčů. Jakmile dostanou laciný gól, ztratí srdce, což střetnutí s Realem zase dokázalo," vyčítal rumunský kouč ve službách Šachtaru Mircea Lucescu svým svěřencům, že se nechali úvodní trefou Ronalda až příliš vykolejit.

Absence dvou zkušených hráčů Srny a Kuchera se na chybující defenzivě ukrajinského mistra také projevila. „Pro Real není problém nahradit dva hráče, kteří ze sestavy vypadnou, pro nás je to ale mnohem obtížnější," posteskl si.

Reklama