Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 2:1Vedoucí Liberec prohrál v Olomouci a po jedenácti zápasech nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
41. Houdek 1 : 0
49. Laš 2 : 0
54. Valský 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Liberce prohráli ve 23. kole Tipsport extraligy na ledě Olomouce 1:2 a poprvé po jedenácti zápasech vyšli bodově naprázdno. Náskok Bílých Tygrů v čele tabulky se tak před druhou Plzní i třetí Mladou Boleslaví snížil na tři body. O branky vítězů se postarali obránce Tomáš Houdek a útočník Marek Laš, za Severočechy jen snížil v 54. minutě Jakub Valský.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

V retro dresu útočník Olomouce Jan Eberle - ilustrační foto.

Článek

Trenéři Olomouce už zařadili do sestavy uzdraveného obránce Vyrůbalíka, ale stále chyběl Skrbek a v útoku přibyl na marodku Zeman, kterého nahradil Kucharczyk. Liberci scházel vedle dlouhodobě zraněných hráčů i reprezentační forvard Řepík, jehož místo v první formaci zaujal Jonák.

Hosté zahrozili hned v prvním střídání, když zakončil přečíslení tří na dva Vampola. Brankář Konrád podržel Hanáky také ve čtvrté minutě při šancích Vlacha a Lakatoše. Schwarze na druhé straně málem překonal po objetí branky Řípa. V přesilové hře Bílých Tygrů ve 12. minutě se zase zapotil Konrád. Zvládl rány od modré čáry i dorážky a Bulíř trefil boční síť.

Olomouc se ubránila i v oslabení na přelomu první a druhé třetiny. Krátce po skončení přesilovky zahrozil Vlach, Konrád ale opět nepustil puk za svá záda. Na druhé straně dorážel po střele Eberleho Rašner a jen těsně minul. Další možnosti Kohoutů měli Jaroměřský a Řípa. Oba však mířili v dobrých pozicích těsně vedle. Následně Schwarz Ondruškovu ránu vyrazil Schwarz ramenem a pohlídal si i Bucovu střelu.

Při přesilové hře domácích pálil z křídla Buc, Schwarzovi vypadl kotouč, ale lapačkou jej stihl zachytit v brankovišti. Vzápětí spálil velkou příležitost Eberle, který po Řípově přihrávce opět zamířil jen do libereckého brankáře. Po skončení oslabení vyřešil Konráda i nebezpečný pokus Vlacha.

Laš pojistil vedení

Po Vampolově faulu hrála Olomouc v závěru druhé části přesilovku a byla velmi blízko první branky. Schwarz ale uhájil svatyni po ranách Houdka a Vyrůbalíka i po Lašově dorážce. Pokračující přesilovku po druhé pauze ale Olomouc využila. Po Bucově přihrávce překonal Schwarze tvrdou ránou Houdek.

Domácí pokračovali v tlaku. Sám před brankou se objevil Holec, ale vysoko přestřelil. V další početní převaze mohli Hanáci navýšit vedení, ale Kucharczykovu dorážku chytil Schwarz. V oslabení tří proti pěti ale už hostující gólman inkasoval podruhé, když se prosadil z dorážky Laš.

Hosté málem snížili hned po skončení oslabení, proti Radivojevičovi si ale připsal důležitý zákrok Konrád. Hosté zápas zdramatizovali sedm minut před koncem, kdy také využili přesilovku. Birnerovu ránu dorazil za Konrádova záda Valský. Tři minuty před koncem měl šanci po Staňkově chybě Lakatoš, Konrád ale situaci zachránil. Skóre se nezměnilo ani v závěrečné power play.

23. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - Bílí Tygři Liberec 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 41. Houdek (Buc), 49. Laš (Vyrůbalík) - 54. Valský (Stránský, Birner). Rozhodčí: Čech, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:5, navíc P. Jelínek, Derner (oba Liberec) oba 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4121.
Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Kucharczyk, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.
Liberec: Schwarz - Šimek, J. Říha, Derner, Havlín, Výtisk, Plutnar - Jonák, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: