Hlavní obsah

Skandál v Chomutově. Odcházející hráče Komety napadl hokejkou kustod!

Chomutovští hokejisté porazili v pátečním utkání 23. kola Tipsport extraligy brněnskou Kometu 4:2 a ukončili sérii pěti porážek ve vzájemných zápasech v nejvyšší soutěži. Radost z výhry, na níž se gólem a dvěma asistencemi podílel nejproduktivnější hráč soutěže Roman Červenka, však zkalil hodně vyhrocený a běžně nevídaný závěr při odchodu hostujících hráčů do kabin. Dva z nich podle prvních informací napadl hokejkou kustod domácího celku!

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský útočník Roman Červenka (vpravo) slaví se spoluhráči Martinem Rýglem (uprostřed) a Ondřejem Dlapou gól - ilustrační foto.

Článek

"Absolutně tomu nerozumím. V životě jsem neviděl, aby kustod vyběhl ze šatny a sekal hokejkou po hráčích hostujícího mužstva. Šel jsem z ledu a viděl jsem, jak David Ostřížek inkasuje ránu do zad a já pak dostal skoro do hlavy," vykládal brněnský útočník Jakub Koreis, jenž se napadeného spoluhráče okamžitě zastal. "Nechci se k tomu moc vyjadřovat. Stál u toho člověk s visačkou hlavní pořadatel, který to celé viděl. Přišel k tomu rozhodčí a řešili to. Jestli to dali do zápisu, nevím," pokrčil rameny.

Incident bude zřejmě řešit i vedení soutěže, neboť rozhodčí jej skutečně v zápisu o utkání zaznamenali. „Při odchodu hostujícího mužstva byli rozhodčí informováni hostujícím asistentem kapitána, že došlo k napadení hráče č. 44 (David Ostřížek). Toto napadení měl provést jeden z funkcionářů (kustod) družstva domácích seknutím do zad. Poté byl dle tvrzení asistenta kapitána napaden také hráč hostí č. 29 (Jakub Koreis), taktéž holí. Pořadatelská služba nebyla tomuto konfliktu přítomna," píše se v oficiálním zápise o utkání.

Ačkoli v zápisu jméno chomutovského agresora chybí, podle informací ČTK se ale jednalo o maséra Františka Moščice.

„Nějaký krpatý masér vyběhl a zpoza sekuriťáků sekl Ostříže (Ostřížka) a Koreise po hlavě a pak se schoval," popisoval brankář Marek Čiliak. „Že si tohle dovolil, to ať radši do Brna nejezdí. To je jako někde na vesnici, to je dobytek. Udělat tohle v extralize, tady nemá ten člověk co dělat," doplnil.

Je to debil, ulevil si Hadamczik

Ostřížek měl po úderu hokejkou do zad podlitinu, což rozhodčím na fotografii v mobilu ukázal i kouč Komety Alois Hadamczik. "Jestli si myslí, že chrání kabinu, tak je to debil. To se nedělá. Ani hráči na ledě po sobě tak agresivně nešli. On by se měl starat o to, aby byly nabroušené brusle. Hráči mu měli dát do držky a byl pokoj," řekl Hadamczik.

Útok hokejkou byl podle všeho reakcí na Ostřížkův faul na domácí hvězdu Romana Červenku, kterého brněnský hráč v závěru po souboji u mantinelu sekl hokejkou přes nohy. "Můžeme prohrát, můžeme se poprat na ledě, ale my funkcionáři, a on je funkcionář, musíme stát stranou a brát to, jak to je. To je věc hráčů. Když napadne kustod kustoda nebo trenér trenéra, tak to respektuju, ale aby kustod napadl hráče a honil si triko před Červenkou, to mi připadá ubohé. On se umí ubránit sám," podotkl Hadamczik.

Jeden z asistentů trenéra Chomutova Jan Šťastný uvedl: „Nebyl jsem u toho, byli jsme v šatně. Nevím, o koho šlo a co se událo."

Reklama

Související témata: