Hlavní obsah

Olomouc - Slovácko 2:0Duel Sigmy se Slováckem rozhodl dvěma góly Slovák Malec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Malec 1 : 0
85. Malec (penalta) 2 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Kouč olomoucké Sigmy Václav Jílek dal v duelu 15. kola fotbalové ligy se Slováckem po delší době v základní sestavě příležitost slovenskému útočníkovi Malcovi a ten se mu odvděčil. Dvěma góly zařídil Hanákům v boji ohrožených sestupem tři důležité body za výhru 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký brankář Miloš Buchta udržel čisté konto.

Článek

„Malec, když jsem k mužstvu přišel, na tom nebyl psychicky dobře. V tréninku však poctivě pracoval, vypadal dobře, tak jsem mu dal příležitost a on v zápase potvrdil, že nastoupil oprávněně. V prvním případě zvládl situaci, která nebyla snadná, ve druhém pak s přehledem proměnil penaltu," chválil olomoucký trenér.

Už ve 4. minutě nádherným pasem na 40 metrů vysunul Hubník Navrátila, ale ten míč v nadějné pozici nezpracoval. Dostal se však k němu Vepřek, přiťukl ho Moulisovi a ten našel před bránou Slováka Malce, který pohodlně dostal Sigmu do vedení. O šest minut později mohlo zahřmět podruhé. Na Vepřkův centr zleva si naběhl Moulis, ale jeho slabá, špatně umístěná střela gólmana Heču překvapit nemohla.

Ve 13. minutě se naopak málem radovali hosté Buchta sice hlavičku Doška chytil, ale balón mu z rukou vypadl a tak musel zasahovat znovu před dobíhajícím Daníčkem. Naštěstí pro domácí to stihl. Došek pak Buchtu vystrašil i v 16. minutě. Mířil však vedle. Poté většinu času byli aktívnější Hanáci, vyloženou šanci si ovšem nevypracovali. Ke slovu se tak znovu mohli dostat hosté, když se v 37. minutě zapomněl na půli Hubník. Prostor tak vznikl Havlíkovi, ten tvrdě vypálil k tyči a Sigmu zachraňoval jistý Buchta.

Rychlý gól hosty přibrzdil

„Věděli jsme, že Sigma začne nátlakově. Byli jsme na to připraveni. Dostali jsme však rychle gól a to nás přibrzdilo. Pak se sice dvakrát mohl prosadit Došek, ale nevyšlo mu to. A když tutovku zazdil Havlík, dostali jsme se do zmaru," tvrdil kouč Slovácka Svatopluk Habanec.

Po přestávce hráči Slovácka přidali, drželi míč, dobře kombinovali, ale do vážnější příležitosti je pozorná defenzíva domácích nepustila. Navíc v 54. minutě musel předčasně ze hřiště po střetu s gólmanem Buchtou zkušený Došek a to útočné snažení Slovácka výrazně otupilo. Kone, který ho vystřídal, jako on zdaleka nebezpečný nebyl.

Fotbal pak prakticky skončil, k čemuž značně přispěl i oboustranně neskutečně chybující sudí Kocourek. Většina soubojů se odehrávala ve středu hřiště. Oba celky se předháněly v nepřesnostech. Až v 84. minutě Reinberk fauloval v pokutovém území pronikajícího Faltu a Malec z penalty pojistil vedení Hanáků a tři body.

„Z posledních pěti zápasů máme jen jeden bod a to je strašidelné. Neustále řešíme obranou fázi, která není dobrá, impotentní jsme však i v útoku. Musíme se ale z toho oklepat, dát do hry srdce a zvládnout příště doma Teplice," dodal lodivod Slovácka.

„My jsme byli ve složité situaci. Museli jsme vyhrát. Všichni to poctivě odmakali. Chtěli jsme do utkání vstoupit agresivně, vynutit si tlak a to se podařilo. Po prvním gólu jsme si ale další tutovku už nevytvořili. Ve finální fázi nám chyběla kvalita. Potěšitelné však je, že jsme podruhé za sebou udrželi vzadu nulu. S defenzívou jsme momentálně velmi spokojen. Teď se ještě potřebujeme zlepšit směrem dopředu," zakončil Jílek.

Fotbalová Synot liga - 15. kolo:
Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branka: 4. a 85. z pen. Malec. Rozhodčí: Kocourek - Paták, Urban. ŽK: Malec, Houska, Navrátil, Hála, Vepřek - Došek, Daníček, Valenta, T. Rada, Reinberk. Diváci: 3568.
Olomouc: M. Buchta - Hála, Hubník, Radakovič, Vepřek - Moulis (67. Falta), Houska, Plšek (75. Petr), Šindelář, Navrátil (87. Štěpán) - Malec. Trenér: Jílek.
Slovácko: Heča - Chvátal, Břečka, T. Rada, Reinberk - Diviš (46. Hlúpik), Valenta, Havlík, Daníček, Civič (71. Sadílek) - Došek (59. Koné). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: