Hlavní obsah

Crystal Palace - Newcastle 5:1Pardew si připsal jubilejní 100. vítězství

Londýn

Fotbalisté Crystal Palace deklasovali ve 14. kole anglické Premier League Newcastle 5:1a vyhoupli se na šesté místo tabulky. Trenér domácích Pardew dosáhl stého vítězství v Premier League v roli manažera.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Nathaniel Clyne

Článek

V Selhurst Parku bylo k vidění útočně laděné utkání, plné brejkových situací. Úvod zápasu patřil hostům a po 10. minutách zužitkovali svůj nápor vedoucím gólem zásluhou Cissého. O pár minut později to mohlo být 0:2, ale senegalský útočník Cissé podruhé brankáře nepřokonal. Z následného protiútoku vyrovnal James McArthur. V 17. minutě se radovali domácí znovu. Yannick Bolasie si naběhl do pokutového území a otočil vývoj utkání na 2:1. Crystal Palace přidal na důrazu a celoplošnou hrou dělal soupeři problémy. Na konci poločasu ještě zvýšil Zaha, když prokázal dobrou orientaci v pokutovém území.

Eagles, sice postrádali tvořivého záložníka Saka, ale na jejich kompaktním výkonu to nebylo příliš znát. Ihned po přestávce přidal další zásah po spolupráci s Delaneyem konžský záložník Bolasie. V 54. minutě se v obrovské příležitosti objevil domácí Puncheon, ale z blízka přestřelil. Ofenzivní výpady svěřenců kouče Pardewa pokračovaly i nadále. Několikrát mohl hattrick dokonat Bolasie, ale gólman Elliot odolával. V nastaveném čase však ještě jednou kapituloval. V 93. minutě svou druhou brankou v zápase upravil McArthur na konečných 5:1. Londýnský klub až ve dvanáctém vzájemném zápase porazil Straky.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Crystal Palace - Newcastle 5:1 (14. a 90.+3 McArthur, 17. a 47. Bolasie, 41. Zaha - 10. Cissé)

Reklama

Související témata: