Hlavní obsah

Aston Villa - Watford 2:3Aston Villa vyrovnala klubový rekord

Birmingham

Fotbalisté Aston Villy podlehli ve 14. kole anglické Premier League na vlastním stadiónu 2:3 Watfordu a poprvé ve Villa Parku prohráli s Watfordem v nejvyšší soutěži. Zároveň vyrovnali klubový rekord, když v třinácti zápasech v řadě nedokázala zvítězit.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

V Birminighamu byla k vidění atraktivní podívaná s mnoha brankovými příležitostmi. Úvod utkání patřil hostům. V první vážnější situaci se ocitl Ighalo, ale brankář Guzan svůj tým podržel. O pár chvil později se již nigérijský útočník radoval. Rychle se zorientoval ve vápně a mířenou střelou otevřel účet utkání. Následně převzali iniciativu domácí a po dlouhém obléhání vyrovnal ve 41. minutě Jordan Veretout.

Do druhé půle vstoupil opět lépe Watford a tlak vygradoval v 69. minutě, kdy si Alan Hutton dal vlastní gól. Opaření Villas znovu dotahoval, ale nepřesnostmi se připravovali o gólové šance. V 85. minutě se míč odrazil příhodně k hostujícímu kapitánovi Deeneymu a nekompromisně navýšil na 3:1. Potvrdil tak střeleckou formu, protože skóroval počtvrté v posledních pěti zápasech. V závěru za domácí ještě korigoval ghanský útočník Ayew, ale i přes úpornou snahu vyrovnat, si Hornets výhru pohlídali.

Birminghamský celek je v tabulce poslední s pouhými pěti body a jedinou výhru v tomto ročníku si připsal v úvodním kole na hřišti Bournemouthu.

Anglická Premier League, 14. kolo:
Aston Villa - Watford 2:3 (41. Richards, 89. Ayew - 17. Ighalo, 69. vlastní Hutton, 85. Deeney)

Reklama

Související témata: