Hlavní obsah

Leicester - Manchester Utd. 1:1Vardy překonal rekord Premier League

Leicester

Fotbalisté Leicesteru remizovali ve šlágru 14. kola anglické Premier League 1:1 s Manchesterem United a přepustili pozici lídra hráčům Manchesteru City. Gólem se na dělbě bodů podílel nejlepší střelec soutěže Jamie Vardy, jenž překonal rekord anglické ligy.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Ilustrační fotografie.

Článek

Bitva o první místo přinesla atraktivní podívanou. Přestože se hrálo nahoru a dolu, první minuty patřily Rudým ďáblům. Postupem času se začali pomalu prosazovat i domácí hráči a ve 24. minutě přišla chvíle Jamie Vardyho. Anglický útočník si naběhl na excelentní přihrávku Fuchse a bez problémů překonal Davida de Geu. Skóroval tak v jedenáctém zápase za sebou a překonal rekord nizozemského útočníka Ruuda van Nistelrooije. Lišky byly při chuti a o pět minut později zabránil další brance španělský brankář. V závěru poločasu se však po rohovém kopu prosadil Schweinsteiger a prvním gólem v dresu United vyrovnal na 1:1.

V druhém poločase balón více kontrolovali svěřenci kouče Louise van Gaala. Ve 49. minutě se mohl podruhé v zápase prosadit německý reprezentační záložník Schweinsteiger, ale jeho hlavičku bravurním zákrokem vyškrábl domácí brankář Schmeichel. Na druhé straně se po hodině hry dostal po individuálním průniku do gólové příležitosti Ulloa, ale trefil jen de Geu.

United až v osmém utkání inkasovali ze hry a Leicester po čtyřech výhrách v řadě získal jen jeden bod. Celkově Jamie Vardy vstřelil 14. gól v sezóně.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Leicester - Manchester United 1:1 (24. Vardy - 45.+1 Schweinsteiger).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články