Hlavní obsah

Sunderland - Stoke 2:0Sunderland zvítězil podruhé v řadě

Fotbalisté Sunderlandu porazili ve 14. kole anglické Premier League Stoke na vlastním stadiónu 2:0 a dokázali zvítězit podruhé za sebou.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Benteke

Článek

Domácí byli od začátku aktivní. Vstup se jim vydařil a už v 9. minutě otevřel skóre po Sterlingově akci Belgičan de Bruyne. O několik minut později se řítil na bránu Agüero, ale brankář Stekelenburg mu výběhem znemožnil vystřelit. Ve 20. minutě napřáhl z dálky Fabian Delph a tečovaná střela skončila v brance.

Po změně stran začali také hrozit hosté a ve 49. minutě po nadýchaném centru Maného snížil Shane Long. Po hodině hry se několikrát vyznamenal brankář Citizens Caballero, který nastoupil místo zraněného Harta. Svěřenci nizozemského trenéra Koemana se usadili na polovině soupeře, jenže v 69. minutě přišel protiútok, který po dobré souhře zakončil Kolarov. Svěřenci Manuela Pellegriniho tak potvrdili, že se jim proti Southamptonu daří a dali zapomenout na předešlá ligová klopýtnutí. Citizens na své půdě neprohráli více jak dva zápasy od sezóny 2009/2010 a minimálně do večera povedou tabulku.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Sunderland - Stoke 2:0 (82. van Aanholt, 84. Watmore)

Reklama

Související témata: