Hlavní obsah

Jablonec - Plzeň 0:1Baránkova hlavička rozhodla o polovičním primátu Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Baránek 0 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Ani v třináctém utkání v řadě neporušil Jablonec tradici vzájemných ligových duelů s Plzní a opět ji nedokázal porazit. V dohrávce 15. kola Synot ligy jí odevzdal na zasněžené Střelnici všechny tři body, když o výsledku rozhodla standardní situace vrcholící hlavičkou nehlídaného Baránka. Obhájce titulu tak díky výhře dosáhl na poloviční primát, zatímco Severočeši završili podzimní mizérii, která je sráží do ligového průměru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost fotbalistů Plzně z gólu v Jablonci.

Článek

Třicet minut neměla Plzeň se svým zdlouhavým, pomalým a dopředu signalizovaným útočným snažením nárok, stačila však jedna standardní situace a přesto v jablonecké sněhové slotě vedla. První centr do šestnáctky sice domácí obrana odvrátila, opakovaný Hořavův vysoký míč Greguše přeletěl a zapomenutý Baránek hlavou skóroval.

Pro Severočechy docela rána, protože v úvodu ostře sledovaného duelu byli lepším a hlavně nebezpečnějším týmem. Soustředěně bránili, nechali hosty kombinovat a hrát až po šestnáctku, sami pak vyráželi k rychlým výpadům. Už po deseti minutách se dostal Romera do první střelecké příležitosti, o chvíli později pálil Mingazov ještě nebezpečněji, všechno pak završil těsně před přestávkou Pospíšil. Ani on ale Kozáčika nepřekvapil, takže Jablonec na tom byl po první půli jako ve většině podzimních zápasů - šance si sice připravil, ale opět zmíral na žalostném zakončení.

Ďuriš z velké šance pálil do boční sítě

Po změně stran se pochopitelně režie utkání změnila, neboť na Jablonci bylo, aby hru tvořil a hnal se za vyrovnáním. I proto přišel po deseti minutách na hřiště i Wágner, aby posílil ofenzívu.

Plzeň přijala novou konstelaci docela ochotně. Mohla bránit těsné vedení a spoléhat na rychlé brejky. Hned při prvním se prodral do velké šance Ďuriš, ale pálil jen do boční sítě, tři minuty po něm netrefil Kopic bránu vůbec, i když měl příležitost rovněž obrovskou.

Jablonec sice odpověl Pernicovou hlavičkou jen těsně míjející Kozáčikovu bránu, ale to bylo také všechno, nač se zmohl. K závěrečnému náporu se vůbec nedostal, takže tradici posledních vzájemných zápasů neporušil a ani na třináctý pokus Plzeň neporazil. Té naopak import tří bodů ze Střelnice pojistil poloviční ligový primát.

15. kolo fotbalové Synot ligy:
FK Jablonec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 32. Baránek. Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Kotík. ŽK: Mingazov, Doležal, Wágner - Matějů, Hořava, Ďuriš. Diváci: 3022.
Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, Karavajev - Hübschman - Tecl (64. Masopust), Pospíšil, Greguš (56. Wágner), Mingazov (84. Hanousek) - Martin Doležal I. Trenér: Šilhavý.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hejda, Limberský - Hořava, Hrošovský - Kopic (88. Rajtoral), D. Kolář (73. Procházka), Kovařík - Ďuriš (90. Holenda). Trenér: Krejčí.

Reklama