Hlavní obsah

Zlín - Pardubice 1:3Dynamo zabralo, do prázdné brány pečetil výhru Rolinek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Gregorc 0 : 1
17. Ščotka 0 : 2
44. Bukarts 1 : 2
60. Rolinek 1 : 3
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté předposledního Zlína prohráli v dohrávce 6. kola extraligy doma s Pardubicemi 1:3 a připsali si pátou prohru z posledních šesti zápasů. Berani potvrdili, že se jim doma nedaří a ve 12. vystoupení v sezóně před vlastním publikem zaznamenali už devátou porážku. Dynamo zabralo po třech prohrách a upevnilo si 11. místo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Souboj Petra Holíka (vlevo) ze Zlína a s pardubickým Tomášem Rolinkem.

Článek

Více ze hry mohli mít na začátku utkání domácí, první přesilová hra se jim ale vůbec nepovedla. Hosté se při své početní výhodě dostali do tlaku. Zlín se sice v oslabení ubránil, když Rolinkovu dorážku zneškodnil Kašík, jenže hned po návratu Romana Vlacha z trestné lavice Dynamo udeřilo. Gregorcovu střelu z mezikruží nešťastně tečoval do vlastní sítě domácí bek.

Zlín měl možnost vyrovnat při Tomáškově vyloučení, ale nedařilo se mu. A tak se znovu radovali Východočeši, kdy z dorážky propálil Kašíka Ščotka. Berani nevyužili ke snížení ani třetí přesilovou hru.

Ve druhé části byli Zlínští jasně lepší, ovšem Kubiš v úniku neuspěl, následně dosažená branka zase neplatila pro postavení útočícího hráče v brankovišti a snížit nedokázal svou dělovkou ani Maruna. Poté se činil brankář Kašík, když nejprve zasáhl proti nešťastné teči svého spoluhráče Bukartse, následně uspěl proti Tomáškovi.

Třetí dějství už načali domácí gólově, když Petr Holík vyjel zpoza branky a našel na kruhu osamoceného Bukartse, pro kterého nebyl problém poslat puk do odkryté branky. Dvougólový náskok mohli hostům vrátit Sýkora a Redenbach.

Poté se zvyšoval tlak domácích, jenomže Vlachovu nabídku na srovnání nedokázal využít Ondráček, jenž i při svém dalším pokusu mířil příliš vysoko. Velikou možnost měl domácí forvard i v 56. minutě, jenomže střela do poloprázdné branky mu nesedla a dezorientovaného Maxwella nepřekonal.

Necelou minutu před koncem vyhodil puk mimo mantinely Marcinko, Zlínu tak nabídl možnost hry v šesti proti čtyřem. Odvolání Kašíka ale rychle zužitkovali hosté a už po pěti sekundách se trefil do odkryté branky Rolinek.

Dohrávka 6. kola hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 44. Bukarts (P. Holík) - 8. Gregorc (Redenbach), 17. Ščotka (Nahodil), 60. Rolinek. Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3218.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, O. Horák - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - T. Sýkora, Popelka, Cibák. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Čáslava, Bokroš, Gregorc, M. Šeda, Ščotka, Nedbal, L. Havlík - J. Svoboda, Tomášek, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Nahodil, Voženílek - Kolář, Kaut, Moučka. Trenéři: R. Král a Zadina.

Reklama

Související témata:
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín