Hlavní obsah

Zlín - Plzeň 4:2Zlín vstřelil poprvé více než tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Maruna 1 : 0
8. Lev 1 : 1
11. Bukarts 2 : 1
46. Johnson 2 : 2
46. Ondráček 3 : 2
59. Vlach 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 25. kole extraligy Plzeň 4:2 a teprve podruhé v sezoně doma naplno bodovali. Západočeši v předešlých třech zápasech na Stadionu Luďka Čajky vyhráli, tentokráte jim k úspěchu nepomohly ani dvě využité přesilové hry.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z branky, ilustrační snímek

Článek

Zlínu se v této sezóně doma nedaří, dnes však začali Berani hodně aktivně a po 76 sekundách už vedli. Za dravost byl odměněn v podobě gólu z dorážky Maruna. Západočeši byli i nadále pod tlakem, Holík však druhou branku přidat nedokázal.

Plzeň mohla srovnat ze své první vážnější akce v 7. minutě, za záchrannou brzdu ale zatáhl v podobě faulu Žižka. Vyrovnání ale hostům upřeno nebylo, protože početní výhodu zužitkovali. Kracík našel přesnou nahrávkou Lva, který bez problémů překonal Kašíka.

Domácí ale rychle získali vedení zpět. Aktivní Maruna ještě v samostatném úniku neuspěl, zanedlouho už však další listopadová posila PSG ano: Bukarts střelou z první proměnil přesilovku. Další možnost měl Vlach, jeho dorážku ale zastavila tyč.

Do druhé části nastupovali domácí v dvojnásobné početní výhodě, skóre se však neměnilo. Následně oba celky dostaly soupeře pod tlak při své přesilovce, Machovský s Kašíkem ale odolali. Domácí gólman měl mnoho práce i se střelou Pulpána či samostatnou akcí Hossy, po dvou třetinách byl ale stav stále 2:1.

Do třetího dějství vstoupili Plzeňští očividně s jasným cílem vyrovnat. Indrákovi ale při zakončení uskočil puk, pak ale hosté hráli přesilovou hru pět na tři a Kašík kapituloval podruhé. Hossovu nabídku dopravil ve skluzu za brankovou čáru Johnson.

Berani ale opět velice rychle odpověděli, v pokračujícím klasickém oslabení totiž soupeře obral na modré čáře o kotouč Ondráček a následný samostatný únik zakončil vzorově. Indiáni tak i nadále museli dotahovat, jenomže veškeré akce končili u zlínského gólmana.

Dvě minuty před koncem fatálně chyboval Machovský, který při rozehrávce v rohu kluziště přišel o kotouč. Okál našel pohotově Vlacha, kterému nedělalo problém trefit prázdnou branku. Zlín tak poprvé v sezóně vstřelil více jak tři góly a podruhé na svém ledě naplno bodoval.

25. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Maruna (Kubiš), 11. Bukarts (P. Holík), 46. Ondráček, 59. Roman Vlach (Okál) - 8. Lev (Kracík, Indrák), 46. Johnson (Hossa). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Skopal, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3171.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Matějíček, Žižka, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - D. Šťastný, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, Kubalík - Lev, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Schleiss, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice