Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 1:4Třinec podlehl Olomouci v sezóně i podruhé

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Vyrůbalík 0 : 1
29. Jaroměřský 0 : 2
33. Mikúš 0 : 3
35. Laš 0 : 4
37. Galvas 1 : 4
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté uzavřeli nepovedenou první polovinu základní části hokejové extraligy prohrou 1:4 s Olomoucí. S Hanáky tak prohráli i podruhé v sezóně při celkovém skóre 1:10. Hosté získali klíčový náskok v rozmezí mezi 29. a 35. minutou, kdy soupeři odskočili z 1:0 na 4:0. Olomoučtí vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů, pokaždé navíc s plným bodovým ziskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný třinecký útočník Jakub Klepiš.

Článek

Úvodní třetina působila velmi ospalým a nudným dojmem. Oba týmy složitě překonávaly obranu protivníka, k vidění bylo minimum střel a téměř žádné gólové šance. Tu nejnebezpečnější akci ale hosté využili. Eberle za brankou vyhrál osobní souboj s Lukášem Douderou a mezi kruhy našel úplně volného Vyrůbalíka, který se trefil přesně k levé tyči.

Na začátku prostřední části zastavil Hrabal obranným zákrokem přečíslení Olomouce tři na jednoho, vzápětí si tlak a zajímavé možnosti vypracovala třetí řada domácích. Kdo čekal, že se ale konečně rozjede ocelová mašina, musel být zklamán. Šlo o ojedinělý záblesk Třince. Naopak hosté se stále více osmělovali a nemilosrdně trestali chyby.

Tak jako v případě Hrni. Nejlepší kanonýr uplynulého ročníku nevyhodil kotouč, kterého se zmocnil Jaroměřský a od levého hrazení u modré čáry prostřelil chumel clonících hráčů i gólmana. Domácí byli vývojem očividně zaskočení a Olomouc toho využila dalšími trefami Mikúše a Laše, který vyhnal brankáře Hamerlíka na střídačku. Z hlediště se stále hlasitěji ozývalo: "My chceme Třinec".

Fanoušky alespoň trochu potěšil snížením Galvas a povzbuzení Oceláři se v poslední třetině snažili ještě zápas zdramatizovat, ale pozorná a obětavá hra hostů je do šancí nepouštěla. Naopak mohl sebrat domácím definitivně naději Holec, ale zblízka přestřelil. O chvíli později zachránila Hrubce i tyč. Na gólovém účtu nic nezměnily ani příležitosti domácího Irgla a Matuše, a tak Třince v této sezóně i podruhé odevzdal Olomouci všechny body po výsledkově jednoznačné porážce.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 1:4 (0:1, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 37. Galvas (Irgl) - 17. Vyrůbalík (Eberle), 29. Jaroměřský, 33. T. Mikúš, 35. Laš (Buc, J. Knotek). Rozhodčí: Hrubý, Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 4962.
Třinec: Hamerlík (35. Hrubec) - Nosek, Linhart, Galvas, L. Doudera, Hrabal, M. Doudera - Klepiš, Kopecký, Dravecký - Irgl, Polanský, Adamský - Tybor, Rákos, Hrňa - Jašek, Matuš, Chmielewski - Rufer. Trenéři: Mucha a Malík.
Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Staněk, Jaroměřský, Valenta, Ondrušek - Buc, J. Knotek, Laš - Eberle, Řípa, Vodný - Matai, Zeman, T. Mikúš - Kucharczyk, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec