Hlavní obsah

Plzeň - Chomutov 4:0Plzeň vynulovala Červenku i celý Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Johnson 1 : 0
31. Kubalík 2 : 0
37. Schleiss 3 : 0
49. Preisinger 4 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 26. kole Chomutov 4:0 a po nepříliš úspěšné pětizápasové odmlce získali tříbodovou výhru. Po bezbrankové úvodní části Indiáni utkání rozhodli třemi trefami ve druhé třetině. Třemi asistencemi přispěl k vysoké výhře plzeňský bek a kapitán Jakub Jeřábek. Hosté naopak po celý zápas nenašli recept na gólmana Matěje Machovského a nepotvrdili formu z posledních utkání.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský útočník Dominik Kubalík slaví se spoluhráčem Jakubem Jeřábkem (vpředu), archivní snímek

Článek

Ve svižném úvodu domácí nevyužili přesilovou hru a v 11. minutě je za to mohl potrestat Květoň, proti jehož pokusu z mezikruží stihl Machovský zasáhnout. Z protiútoku dokázal Indrák prokličkovat až před Strmeně, ale nestačil pořádně zakončit. Hosté pak zahrozili z několika závarů v útočném pásmu a přečkali další oslabení. Během jejich vlastní početní výhody v závěru třetiny nedokázal Skinnerovu přihrávku usměrnit do branky Rutta.

Po přestávce sice pokračovali Piráti v ofenzivní aktivitě, do vedení se ale dostali Indiáni. Ve 22. minutě totiž průnik Bližňáka před chomutovskou branku dokončil úspěšnou dorážkou Johnson. Další brejk Sýkory už Strmeň zneškodnil a na druhé straně se blýskl i jeho protějšek Machovský, jenž stačil vyrazit táhlý pokus Pospíšila z dobré pozice. V polovině utkání sice domácí nevyužili krátkou dvojnásobnou přesilovku, ale klasickou početní výhodu už zužitkoval dorážkou Kracíkovy střely kanonýr Kubalík.

Hosté se i za nepříznivého stavu 0:2 tlačili směrem dopředu, jenže pečlivě bránící Indiáni je do šancí nepouštěli. Ve 37. minutě navíc zvládl plzeňský kapitán Jeřábek překazit útočný výpad nebezpečné Červenkovy formace a následně přihrál na třetí gól. Ten si po úniku zakončeném bekhendovým blafákem připsal Schleiss, který se trefil poprvé v sezoně.

Tříbrankové manko s hráči Chomutova viditelně otřáslo. Od další pohromy je uchránil na začátku závěrečné dvacetiminutovky jen Strmeň, jenž stačil zareagovat na střelu Lva z bezprostřední blízkosti. Ve 49. minutě ovšem gólman Pirátů zaváhal za brankou a agilní Schleiss připravil asistencí od zadního mantinelu jednoduchou trefu pro Preisingera. Pátou branku už Strmeň domácím nepovolil, když vychytal příležitost Kubalíka. V 54. minutě na druhé straně neumožnil čestný úspěch Tomicovi Machovský a svým třetím čistým kontem v ročníku ukončil Pirátům sérii tří výher v řadě.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Johnson (Bližňák, Pulpán), 31. Kubalík (Kracík, Jeřábek), 37. Schleiss (Jeřábek), 49. Preisinger (Schleiss, Jeřábek). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Belko, Kajínek. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:0. Diváci: 3579.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, Kubalík - Lev, Bližňák, Johnson - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Schleiss, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Harant, Jánošík, Šidlík, Pereťagin, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Kämpf, Sklenář - R. Veselý, Dušek, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: