Hlavní obsah

Newcastle - Liverpool 2:0Škrtel trefil špatnou branku a Liverpool prohrál v Newcastlu

Newcastle
Aktualizováno

Fotbalisté Newcastlu si v 15. kole anglické ligy připsali důležitou výhru. Straky porazily Liverpool 2:0 a teprve podruhé v sezóně udržely doma čisté konto. U obou gólových momentů byl nizozemský útočník Georginio Wijnaldum. Nejprve jeho pokus ztečoval Martin Škrtel do vlastní sítě, v závěru pak využil nezištnou přihrávku Moussy Sissoka a určil výsledku konečnou podobu.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Nebyl to zápas, který by příliš oplýval fotbalovou krásou. Přesto se nesl ve vysokém tempu, hráčům nešla upřít bojovnost, leč na góly si diváci museli počkat až do druhého poločasu. V 69. minutě si hrdina zápasu Wijnaldum naběhl do vápna na centr z pravé strany. Už to vypadalo, že se nedohodne se spoluhráčem Cissem, kdo zakončí, ale míč nakonec ukořistil on, a i když byl v horší střelecké pozici, tak vypálil. Jeho pokus si ve skluzu srazil do vlastní sítě Škrtel, pro kterého to byl sedmý vlastenec v Premier League. V St. James Parku propukla upřímná radost domácích, vždyť svěřenci Stevena McClarena sahali teprve po třetím vítězství v ročníku.

Ihned po obdržené brance Liverpool takřka nepůjčil soupeři míč, ale z tlaku vytěžil maximálně hlavičku Lovrena doprostřed brány a střelu Sturridge mimo. A tak se o slovo přihlásil neúnavný Wijnaldum. Už v nastaveném čase ho nezištnou přihrávkou našel Moussa Sissoko a nejlepší střelec Newcastlu obstřelil Mignoleta a připsal si sedmou trefu v sezóně. Straky tak podruhé v sezóně doma udrželi čisté konto a posunuly se na 18. příčku anglické ligy.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Newcastle - Liverpool 2:0 (69. vlastní Škrtel, 90.+3 Wijnaldum).

Reklama

Související témata: