Hlavní obsah

Liberec - Marseille 2:4Díky za velké finále, luky a šípy však na atomové zbraně nestačily. Slovan končí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Batshuayi 0 : 1
43. N'Koudou 0 : 2
48. Barrada 0 : 3
75. Bakoš (penalta) 1 : 3
76. Šural 2 : 3
90. Ocampos 2 : 4
Záznam online reportáže

Liberec

Soupeř má atomové zbraně, my jen luky a šípy. Srovnání kouče Trpišovského se u Nisy naplnilo, i když favorit se v závěru dost zapotil. Fotbalisté Liberce dotáhli své účinkování ve skupině Evropské ligy až k velkému domácímu finále, potřebné výhry nad Marseille se však v závěrečném zápase u Nisy nedočkali. Olympique si výhrou 4:2 pojistil postup. Slovan v soutěži končí, za pohárový podzim mu ovšem patří velká poklona.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herolind Shala z FC Slovan Liberec (v modrém) a Mauricio Isla z Olympique Marseille v zápase Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Než se naplnila úvodní čtvrthodinka, Slovanu se všechno zkomplikovalo. Ve 13. minutě si vypracoval první velkou šanci, jenže Jefremov, Sýkora ani Shala ji nedokázali pořádně zakončit.

A jak už to tak bývá, trest přišel hned vzápětí. Folprecht ve středu hřiště rozehrál naslepo a jeho hrubka přišla domácí draho. Míč totiž zachytil Barrada, vysunul Batshuayie a ten už si se zakončením poradil.

Liberec nic nevzdával, rozhořela se velká bitva. Neúprosná a nervózní, takže rakouský sudí Schörgenhofer třeba v rozmezí dvou minut musel rozdat i čtyři žluté karty. Slovan hodně spoléhal na standardky a při Bartošákově přímém kopu hráči ve špatně postavené zdi tečovali míč jen těsně vedle Mandandovy branky.

Olympique byl v zakončení mnohem nebezpečnější. N'Koudou nejprve málem zaskočil Koubka jedovkou zdálky, gólman se štěstím míč vyrazil. O chvíli později však za jeho zády podruhé přece jen skončil. Folprecht v těžké pozici znovu ztratil míč a na konci bleskového kontru byl právě N'Koudou, jeho hokejový blafák a zakončení do prázdné branky.

Ještě přišlo drama

Zdálo se být rozhodnuto, tím spíše, že čtyři minuty po přestávce Barrada beztrestně odstrčil Bartošáka a troufalým lobem přidal třetí gól. A když už se Shala do šance dostal, zakončil ji nepřesně. Postup se rychle rozplýval, natěšení diváci však za svým mužstvem stáli až do poslední chvíle.

Aby ne, když domácí během minutky zápas pořádně zdramatizovali! Nejprve Pavelka došel pro penaltu a Bakoš ji jistě proměnil. A hned poté Jefremov přesně odcentroval a střídající Šural hlavou snížil již na rozdíl jediné branky.

Víc domácí nestihli, naopak v závěru nastavení Ocampos znovu přeloboval Koubka.

Fotbalová Evropská liga - 6. kola skupiny F:
Slovan Liberec - Olympique Marseille 2:4 (0:2)
Branky: 75. z pen. Bakoš, 76. Šural - 14. Batshuayi, 43. N’Koudou, 49. Barrada, 90.+4 Ocampos. Rozhodčí: Schörgenhofer - Kolbitsch, Brandner (všichni Rak.). ŽK: Bakoš, Pavelka, Jefremov, Bartošák - Mandanda, Cabella, Batshuayi, N'Koulou, Romao. Diváci: 9000 (vyprodáno).
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Pavelka, Folprecht (60. Rabušic) - Jefremov, Shala (66. Šural), Sýkora (89. Kerbr) - Bakoš. Trenér: Trpišovský.
Marseille: Mandanda - Manquillo, N'Koulou, Rolando, Mendy - Isla, Romao - Barrada, Cabella (54. Silva), N'Koudou (65. Sparagna) - Batshuayi (73. Ocampos). Trenér: Míchel.

Reklama

Související témata: