Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Pardubice 2:4Klepišovi zhořkla premiéra za Boleslav, ta doma poprvé v sezóně nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. P. Sýkora 0 : 1
31. Nahodil 0 : 2
24. Nahodil 0 : 3
31. Stříteský 1 : 3
50. Redenbach 1 : 4
53. Pabiška 2 : 4
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Ve všech třinácti domácích zápasech v první polovině základní části dokázali v domácím prostředí bodovat, hned na úvod druhé půlky dlouhodobé soutěže ale hokejisté Mladé Boleslavi o tuto sérii přišli. V utkání 27. kola prohráli s Pardubicemi 2:4, když dva góly Východočechů vstřelil Lukáš Nahodil. Premiéra v dresu Bruslařského klubu tak nevyšla útočníkovi Jakubu Klepišovi, jenž tým posílil ve čtvrtek z Třince.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nová akvizice v útoku Mladé Boleslavi Jakub Klepiš.

Článek

Klepiš nastoupil v centru třetí útočné formace s Hykou a Lencem na křídlech, úvodní minuty ale patřily hostům, kteří šli už na začátku třetí minuty do vedení. Při přesilové hře totiž parádně vykombinovali bránící se čtveřici domácích a Nahodil neměl problém zakončit do prázdné branky.

Bruslařskému klubu dělalo velké problémy přecházet zhuštěné pásmo a naopak to byli Východočeši, kdo častěji hrozil. Agilní Nahodil si nic nedělal z toho, že má před sebou hned kvarteto domácích, jeho bekhend ale Rittich lapil.

V sedmnácté minutě Marcinkovu ránu ještě boleslavský gólman vyrazil, jenže volný kotouč v brankovišti nejrychleji našel Sýkora a zvýšil na 2:0. A to mohlo být s Boleslaví v první třetině ještě hůř, to by ale musel Nahodil ve vyložené příležitosti zvednout puk a netrefit nastavenou lapačku domácího brankáře.

Od druhé třetiny ovšem Mladoboleslavští přidali na tempu a svého soupeře svírali v jeho obranné třetině. Přesto Pardubice z ničeho nic udeřily potřetí - Nahodilovo nahození od modré Rittich neviděl a nestihl včas zareagovat.

Až krátce po polovině základní hrací doby se dočkali i domácí. Látalova střela od pravého mantinelu zazvonila na tyčku Maxwellovy klece a z následné dorážky se prosadil obránce Stříteský. Středočeši dál tlačili, jistý Maxwell ale odolával. Solidně zaplněný zimák pak na konci druhé třetiny zvedla ze sedadel bitka Stříteský s Šedou, kterou by na body vyhrál pardubický zadák.

To už byli domácí bez svého kapitána Výborného, jenž v druhé půlce prostřední třetiny odstoupil nejspíše kvůli zranění ze hry. Ve 44. minutě byl při přesilovce blízko kontaktní trefě Látal, trefil ale horní tyčku a opakovaný pokus Hrušky lapil Maxwell. Vzápětí podrazil Moučka unikajícího Jarůška, ten ale v nařízeném trestném střílení trefil jen Maxwellovu vyrážečku.

Ve 49. minutě mohl rozhodnout hostující Tomášek, pálil ale do horní tyčky. Pardubice to ale dlouho nemrzelo, protože hned při dalším střídání přidal čtvrtý gól Redenbach. Pabiška sice posléze snížil, víc už ale domácí nestihli.

27. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Stříteský (M. Látal, Pacovský), 53. L. Pabiška (Jarůšek, Klepiš) - 3. Nahodil (Marcinko), 17. P. Sýkora (Marcinko, Redenbach), 24. Nahodil (Čáslava), 50. Redenbach (Marcinko). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 4 003.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - M. Látal, Urban, Pacovský - Hyka, Klepiš, Lenc - Musil, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Pardubice: Maxwell - Štajnoch, Gregorc, Nedbal, Čáslava, M. Šeda, L. Havlík, Ščotka, Zdráhal - J. Svoboda, Tomášek, Rolinek - P. Sýkora, Redenbach, Marcinko - Poulíček, Nahodil, Voženílek - Moučka, Kaut, Panna. Trenéři: R. Král a M. Zadina.

Reklama