Hlavní obsah

Bartek dvěma góly zajistil Varům výhru v derby na ledě Plzně

Plzeň

Hokejisté Karlových Varů vyhráli ve 27. kole na ledě Plzně 3:1 a ukončili sérii čtyř porážek v západočeském derby v řadě. Vyrovnané utkání rozhodla trefa Tomáše Rachůnka v 54. minutě, na kterou už domácí nedokázali zareagovat. Dvěma trefami se blýskl v dresu Energie Martin Bartek a zařídil svému týmu teprve druhou výhru z posledních šesti zápasů.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Martin Bartek z Varů se raduje z gólu.

Článek

Vstup do utkání vyšel lépe dobře se pohybujícím hostům, Machovský ale stačil zastavit střelu před brankou nekrytého Benáka. Až po pěti odehraných minutách se směrem dopředu předvedli domácí: Jeřábek totiž dlouhým pasem našel rozjetého Preisingera, jenž tváří v tvář Závorkovi neuspěl. V 11. minutě využili hosté zaváhání Indiánů ve středním pásmu a při přečíslení dvou na jednoho zužitkoval přihrávku Kůse přesně mezi betony mířící Bartek.

Domácí se probudili až v závěru první třetiny, kdy během početní výhody v dobré pozici minul odkrytou branku Pulpán. Necelé dvě minuty před pauzou už po asistenci Kracíka zpoza branky vyrovnal pohotovým volejem Indrák na 1:1. Vzápětí navíc bek Sklenička při svém útočném výletu nestihl přehodit ležícího Závorku.

Plzeňský nápor pokračoval také ve druhé třetině, ale karlovarský gólman odolal pokusu Kubalíka a Bližňák po nezištné příhře od uzdraveného Kratěny zblízka netrefil branku. Hráči Energie zareagovali zlepšenou obranou středního pásma a ve 32. minutě je mohl dostat do vedení Huna ve vlastním oslabení, po zaváhání Jeřábka na modré čáře však svůj samostatný nájezd zakončil nepřesnou střelou. Indiáni se následně snažili zjednodušit hru, druhý gól ale nedali ani během své čtvrté přesilovky v utkání.

V závěrečné dvacetiminutovce hosté pokračovali s taktikou pozorné obrany, ve 45. minutě si navíc Machovský jen se štěstím poradil s Rohanovou tečí. O tři minuty později zahrozil z brejku Kubalík, pálil však vedle a větší šanci si aktivnější domácí nevytvořili. V 54. minutě tak po nenápadné akci udeřilo na druhé straně, když Rachůnkův bekhend z otočky prošel po ledě až do sítě. Rychle mohl odpovědět Jeřábek, trefil však pouze levou tyčku. Během plzeňské hry bez brankáře ještě upravil trefou do prázdné branky na konečných 3:1 pro hosty Bartek.

27. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 19. Indrák (Kracík, Kubalík) - 11. Bartek (Kůs, T. Rohan), 54. T. Rachůnek (Huna), 59. Bartek (Kůs). Rozhodčí: Hejduk, Fraňo - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4020.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Holý, Pulpán, Kubka, D. Sklenička - Indrák, Kracík, Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - J. Sýkora, Preisinger, Hossa - Schleiss, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Karlovy Vary: Závorka - Dvořák, Bičánek, Redlihs, Sičák, Benák, Gulaši, J. Tomeček - Huna, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, T. Rohan - Kohout, Vachovec, Harkabus - Koblasa, Osmík, Gorčík. Trenéři: Oremus a Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice