Hlavní obsah

Liberec - Litvínov 1:0Hokejisté Liberce porazili potřetí Litvínov, rozhodl gól Bulíře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Bulíř 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili i ve třetím vzájemném zápase v sezoně Litvínov, tentokráte ve 28. kole extraligy 1:0. Utkání rozhodl ve prospěch lídra soutěže gól Michala Bulíře ve 37. minutě. Brankář Ján Lašák udržel poprvé v sezoně čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Michal Bulíř z Liberce se raduje se spoluhráči.

Článek

Bílým Tygrům chyběli v základní sestavě tři útočníci včetně nejproduktivnějšího hráče Jelínka, po pěti letech naopak oblékl liberecký dres Plodek.

Domácí tým vstoupil do utkání aktivně a soupeř chvílemi nevěděl, kam dřív skočit. První velkou šanci měl na začátku 6. minuty Stránský, kterého z otočky vybídl Lakatoš. V 9. minutě pak Birner vystihl přihrávku hostí ve středním pásmu a rázem postupoval sám na Petráska, který ale jeho střelu kryl.

Severočeši měli poté výhodu přesilové hry, vytvořili si tlak, ale Petráska překonat nedokázali. Úroveň duelu následně poklesla, o vzruch se až v polovině utkání postaral domácí Vlach, který byl v samostatném úniku a následně dostal výhodu trestného střílení. Litvínovského gólmana však v opakovaném pokusu překonat nedokázal.

Ve 36. minutě se předvedli i hosté, v mezikruží se dostal do dobré šance Hořava. Lašák ale povyjel a jeho šanci zlikvidoval. To už běžela první litvínovská přesilovka. Na jejím konci se dostali do přečíslení dva na jednoho Bulíř s Radivojevičem a provedli jej ukázkově. Bulíř zakončoval prakticky do prázdné branky.

Na začátku třetí třetiny zahrozili hosté, pálil Pavlík a před Lašákem tečoval Hořava, puk šel ale vedle. Pak převzali taktovku domácí, vstřelit druhou branku se snažili Bakoš, Šimek nebo Vlach. Petráska však nepřekonali. Osmělili se i hosté a hra získala větší spád. V 52. minutě tvrdě střílel Lukeš, puk zazvonil nejdříve o levou a pak o pravou tyčku a ke smůle Vervy se odrazil ven.

Čtyři minuty před koncem si otevřeli střelnici Bakoš s Bulířem, ale jejich pokusy zlikvidoval Petrásek. Tygři si mohli pojistit vítězství v přesilovce, ale nepovedlo se jim to. Litvínovu se poté nepodařilo vyrovnat ani v závěrečné power play.

28. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávka: 37. Bulíř (Radivojevič). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 5731.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk - Valský, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, Lakatoš, J. Vlach - Jonák, Plodek, Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, T. Pavelka - M. Hořava, Hanzl, Piroš - Jánský, Hübl, Lukeš - Jurčík, Havlíček, Gerhát - Válek, Smolka, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama

Související témata: