Hlavní obsah

Aston Villa - Arsenal 0:2Čech pomohl Arsenalu do čela a vyrovnal Jamesův rekord

Birmingham

Fotbalisté Arsenalu porazili v 16. kole anglické Premier League Aston Villu 2:0 a vyhoupli se do čela ligy. Český reprezentační gólman vychytal 169. nulu a vyrovnal rekord Davida Jamese v počtu čistých kont.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Birminghamský klub, který se potácí na úplném dně tabulky s pouhými šesti body, čeká na vítězství již patnáct zápasů. Rozdílné rozpoložení obou týmů bylo zřejmé už v úvodu utkání, jemuž vévodili svěřenci kouče Arséna Wengera. Alan Hutton v 8. minutě zfauloval v pokutovém území Walcotta a z následné penalty se přehledem prosadil Olivier Giroud. Francouzský útočník se tak stal teprve sedmým hráčem, který v dresu Arsenalu dokázal vstřelit 50 gólů. Kanonýři nadále diktovali tempo hry a ke konci poločasu navýšili skóre zásluhou Ramseyho.

Domácí po přestávce začali aktivněji napadat a v některých pasážích zamkli hosty před Čechovou brankou. Ti se však ze všech vážnějších situací vymanili a v poklidu dokráčeli pro druhou výhru v řadě. Londýňané potvrdili, že se jim ve Villa Parku nesmírně daří. Naposledy na birminghamském stadiónu prohráli na den přesně před 17 lety.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Aston Villa - Arsenal 0:2 (8. Giroud z pen., 38. Ramsey)

Reklama

Související témata: