Hlavní obsah

Tottenham - Newcastle 1:2Straky přerušily sérii Tottenhamu

Fotbalisté Newcastlu překvapivě přehráli v 16. kole anglické Premier League Tottenham 2:1 a připsali si druhé vítězství v řadě.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek

Kohouti zažívají velmi podařený vstup do sezóny a svoji dominanci dokazovali i proti Newcastlu. Domácí hráči se rozehrávali pomaleji, ale v závěru poločasu přišlo několik šancí, kterým ještě pohotový Elliot zamezil, jenže na hlavičku Diera z 39. minuty už byl krátký.

V druhém poločase se Straky dostaly více do hry a ve vyložené šanci selhal Cissé, když z blízka přestřelil. Z protiútoku si vypracoval gólovku Kane, ale na gólmana Elliota nevyzrál. Hosté stupňovali svůj tlak a v 73. minutě se radovali z vyrovnávací branky. Po přímém kopu dotlačil míč za brankovou čáru střídající Mitrovič.

Závěrečné minuty přinesly ofenzivní výpady na obou stranách. Ve třetí nastavené minutě se prodral do vápna Pérez a z ostrého úhlu překonal Llorise. Newcastle tak ukončil čtrnáctizápasovou bodovou šňůru a na stadiónu Tottenhamu vyhrál potřetí za sebou, což se stalo poprvé od roku 1911. Hosté se díky výhře vymanili ze sestupového pásma.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Tottenham - Newcastle 1:2 (39. Dier - 74. Mitrovič, 90.+3 Pérez).

Reklama

Související témata: