Hlavní obsah

Leicester - Chelsea 2:1Lišky překvapují dál. Přelstily i obhájce titulu a jsou opět v čele Premier League

Leicester

Fotbalisté Leicesteru jsou znovu v čele tabulky Premier League. V pondělní dohrávce 16. kola dokázali před vlastními fanoušky porazit obhájce titulu Chelsea 2:1 a před druhým Arsenalem mají dvoubodový náskok. Za Lišky skórovali Jamie Vardy a Rijád Mahríz, za hosty v závěru pouze snižoval Loïc Rémy. Blues se v nejvyšší anglické soutěži dál trápí, od sestupových pozic je dělí pouhý bod.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Video již není dostupné

Článek
Fotogalerie

Mahríz nasázel v minulém kole do sítě Swansea hattrick a i v pondělí byl na hřišti pořádně vidět. Ve 34. minutě poslal před bránu parádní centr, kterým nejlepší střelec soutěže Vardy nepohrdnul. Osmadvacetiletý útočník se trefil už popatnácté v sezóně!

Vyrovnat mohl o chvíli později Matič, jenže po rohovém kopu zamířil hlavou jen do břevna. Lišky pak raketově vstoupily do druhé půle. Alžířan Mahríz oklamal v pokutovém území Azpilicuetu a povedenou střelou nedal Courtoisovi šanci. Alžířan se radoval ze svého jedenáctého zásahu v tomto ročníku Premier League.

Blues se snažili korigovat stav, jenže dlouho nemohli najít recept na výtečného Schmeichela. V 67. minutě zneškodnil gólman Leicesteru tutovku Diega Costy, Ivanovič zase zanedlouho trefil po rohu jen před brankovou čárou stojícího obránce Fuchse.

Chelsea se dočkala až v 77. minutě, kdy Rémy hlavou přece jen pokořil Schmeichela. Víc už toho ale hosté nestihli. Úřadující anglický šampión tak musel překousnout devátou ligovou porážku v sezóně. Lišky naopak bodovaly v Premier League podeváté v řadě a vrátily se na první příčku tabulky.

Anglická fotbalová liga - 16. kolo:
Leicester - Chelsea 2:1 (34. Vardy, 48. Mahríz - 77. Rémy).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články