Hlavní obsah

Česko - Finsko 0:3Mizérie v O2 areně se prohlubuje! Nároďák v ní už devět třetin nedal gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Palola 0 : 1
43. Nutivaara 0 : 2
58. Enlund 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Pražská O2 arena jako by snad pro ně byla zakletá. Česká hokejová reprezentace vyšla v libeňské hale v součtu se semifinále a bojem o bronz na letošním mistrovství světa už ve třetím zápase střelecky naprázdno. Při domácí premiéře Vladimíra Vůjtka prohrál národní tým na úvod Channel One Cupu s Finskem 0:3. V pátek se reprezentace stěhuje do Moskvy, kde o víkendu turnaj vyvrcholí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní čeští hokejisté po porážce s Finskem.

Článek
Fotogalerie

Hodně opatrně vstoupila obě mužstva do začátku zápasu, a tak diváci v úvodních minutách spíš než brankové šance viděli řadu nepřesností. Až po deseti minutách hry se k nadějné dorážce dostal nejagilnější z Čechů Vincour, trefil ale jen gólmana Säteriho.

Suverénně největší potlesk šestnácti tisíc přítomných fanoušků si ale ukázkovým bodyčekem vysloužil obránce Jeřábek. Jinak ale diváci moc důvodů k aplausu neměli. V 15. minutě navíc stálo při domácích štěstí, když Nutivaarovi před odkrytou brankou přeskočil puk hokejku.

Od druhé třetiny se hra přece jen zrychlila a přibylo i příležitostí. Hned při svém debutu za národní tým byl blízko premiérové brance mladoboleslavský útočník Richard Jarůšek, z mezikruží ale finského gólmana nepřekonal. A stejně dopadl o chvilku později při přečíslení Gulaš.

Neproměněné šance Čechy mrzely

Neproměněné příležitosti navíc vzápětí mrzely Vůjtkův tým ještě více. Po tlaku prvního finského útoku zůstal kotouč pod betonem gólmana Furcha, ten o něm ale nevěděl a důrazný Palola doklepl puk do branky. Češi pak přidali, i díky své první přesilovce Seveřany svírali, jenže jistého Säteriho neprostřelili.

Začátek třetí třetiny ale Čechům vůbec nevyšel. Tým Suomi si během necelých třech minut vypracoval hned čtyři šance a tu poslední po přihrávce Filppuly zpoza branky už obránce Nutivaara proměnil a zvýšil na 2:0.

Od této chvíle už se český tým jen velice těžko dostával před Säteriho a Finové si náskok s poklidem hlídali. Výjimkou byly jen dva střelecké pokusy Valského, ani on alespoň čestný úspěch domácího výběru nezaznamenal.

Necelé tři minuty před koncem základní hrací doby zamířil Furch na střídačku a Češi riskli hru se šesti bruslaři v poli, jenže hned po deseti minutách zamířil do prázdné klece Enlund a uzavřel na konečných 3:0 pro Finy.

Druhý duel čeká český tým po přesunu do ruské metropole v sobotu od 16:00 SEČ se Švédskem, které ve čtvrtek zdolalo sbornou 4:1.

Hokejový Channel One Cup, součást EHT v Praze:
ČR - Finsko 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávka: 33. Palola, 43. Nutivaara (I. Filppula), 58. Enlund. Rozhodčí: Björk, Öhlund (oba Švéd.) - Lederer, Tošenovjan (oba ČR). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 16.257.
ČR: Furch - Jeřábek, M. Doudera, Kundrátek, Kempný, Rutta, Kolář II, Šimek, T. Voráček - Gulaš, Jan Kovář, Zaťovič - Radil, Filippi, T. Zohorna - Valský, Koukal, Vincour - Jarůšek, Horák, Buchtele - od 41. navíc Urban. Trenéři: Vladimír Vůjtek starší, Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Finsko: Säteri - Hietanen, Kivistö, V. Lajunen, Niskala, Kousa, Mäntylä, Nutivaara - Kuusela, Sallinen, Enlund - Elo, Niemi, Koivisto - I. Filppula, J. Lajunen, Pihlström - Palola, Nättinen, Lekhonen. Trenéři: Kari Jalonen, Jukka Rautakorpi a Ville Peltonen.
Spraví si čeští hokejisté v sobotu náladu a na Channel One Cupu porazí tým Švédska?
Ano
19,8 %
Ne
80,2 %
Celkem hlasovalo 11501 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články