Hlavní obsah

Pas ti nedám, nikam nejedeš, brání otec v přestupu syna do Liverpoolu. Ale tlak je silný

Bělehrad

Žádný přestup, žádný pas, nikam nejedeš! Otec Marka Grujiče, devatenáctiletého záložníka Crvené Zvezdy Bělehrad, si postavil hlavu a nesouhlasí s přestupem svého potomka do Liverpoolu. Pro mnohé by to byl splněný sen. Podle otce je to ovšem nevýhodný a nesprávně načasovaný obchod. Ale už toho není moc, co by transakci stálo v cestě. Podle všeho vlastně jen umanutost otce Gorana. Tvrdí, že syna nikam nepustí a nedá mu pas. Klubu prodej hráče uleví od hrozivých dluhů.

Foto: Profimedia.cz

Marko Grujič (vlevo) a Ivan Šaponjič poté, co byli uvítáni doma v Srbsku po triumfu na letošním MS do 20 let na Novém Zélandu.

Článek

Liverpool získal mimořádně talentovaného hráče, který letos táhl Srbsko k titulu mistra světa hráčů do 20 let, za pět miliónů liber (184 miliónů korun). Otec středopolaře je přesvědčen, že syn stojí mnohem více, bylo by podle něj výhodnější počkat s odchodem přinejmenším do konce sezóny.

Vedení Crvené Zvezdy však oznámilo, že už je o prodeji jasno. Dalo liverpoolské nabídce přednost před Stuttgartem a Anderlechtem proto, že anglický tým hodlá zaplatit přestupovou částku okamžitě. To je pro slavný srbský klub důležité, neboť má dluhy zhruba 40 milionů eur (1,1 miliardy korun). Minulý rok UEFA kvůli nesplaceným závazkům nedovolila Crvené Zvezdě start v Lize mistrů.

Grujič má podle dohody v Bělehradě hrát ještě do konce sezóny v rámci hostování. Nyní by měl v Liverpoolu absolvovat lékařskou prohlídku, což ale odmítá jeho otec.

Goran Grujič obvinil vedení Crvené Zvezdy z toho, že jeho syna k odchodu nutí a snaží se ho prodat za každou cenu. "Na konci sezóny by mohl odejít za mnohem víc. Markův pas je u mě, nikam nepojede!"

Ale zdá se, že bude přetlačen. I proto, že přestup jeho syna může přinést hráčům CZ výplaty. Zadlužený klub v prohlášení uvedl, že neměl jinou možnost...

"Strašně bychom si přáli, aby hrál za Crvenou Zvezdu ještě dalších deset let, ale situace nás nutí k jinému řešení. Přestup pomůže CZ zpátky na nohy a z dlouhodobého hlediska budeme mít prostředky na to, abychom v naší mládežnické akademii vychovali víc takových hráčů," uvedl bělehradský klub, jenž před zimní pauzou vede ligovou tabulku o plných 25 bodů.

Reklama

Související témata: