Hlavní obsah

Stoke - Manchester Utd. 2:0Stoke si vyšláplo na United

Stoke

Fotbalisté Stoke přehráli v 18. kole anglické Premier League trápící se Manchester United 2:0 a uštědřili Rudým ďáblům třetí ligovou porážku v řadě. Potters porazili United teprve podruhé od roku 1984.

Foto: Sport.cz s použitím ČTK/AP

Video již není dostupné

Článek

Na Britannia Stadium se svěřenci Louise van Gaala museli obejít bez distancovaného Schweinsteigera, i tak si vypracovali první příležitost zásluhou Herrery. Poté převzali iniciativu domácí a v 19. minutě se dostali do vedení po obrovské chybě Depaye. V pokutovém území hlavičkoval pouze k Johnsonovi, po jehož přihrávce otevřel skóre Bojan Krkič. Druhý gól přidal záhy nechytatelnou střelou Arnautovič.

Do druhého poločasu nastoupil místo často chybujícího Depaye Rooney, ovšem ofenzivní pojetí United nevylepšil. Hosté sice kontrolovali balón, ale veškeré akce skončily u pozorné obrany Potters či koncentrovaného brankáře Butlanda.

Manchester, od ukončení Fergusonovy éry, potřetí za sebou nedokázal na stadiónu Stoke zvítězit. Křeslo pod nizozemským trenérem se otřásá v základech. Klub již sedm zápasů čeká na výhru a prožívá nejhorší období od roku 1998.

Anglická fotbalová liga - 18. kolo:
Stoke - Manchester United 2:0 (19. Krkič, 26. Arnautovič)

Reklama

Související témata: