Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Liberec 3:5Liberec v přesilovkové přestřelce vyhrál v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Krenželok 0 : 1
12. Jelínek 0 : 2
14. Musil 1 : 2
17. Krenželok 1 : 3
23. Bulíř 1 : 4
26. Urban 2 : 4
31. Radivojevič 2 : 5
56. Klepiš 3 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 31. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav 5:3, připsali se devátou výhru za sebou a upevnili si vedení v tabulce. Oba týmy dokázaly v zápase vstřelit tři góly v přesilových hrách, hosté přidali navíc jeden v signalizované početní výhodě. Dvakrát se mezi střelce zapsal hostující Lukáš Krenželok.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z gólu na ledě Mladé Boleslavi.

Článek

Prestižní souboj týmů, které od sebe dělí jen 50 kilometrů, byl od úvodního vhazování plný soubojů a vyloučení. Hned v první minutě měli domácí výhodu přesilové hry, otevřít skóre v ní ale mohl liberecký Jelínek. Přečíslení dva na jednoho však nezakončil přesně.

První branky se vyprodaná aréna dočkala v páté minutě, kdy se při hře čtyři na čtyři prosadil Krenželok. V 10. minutě "lízla" Řepíkova střela tyč, ale hosty to dlouho mrzet nemuselo. O dvě minuty později rychle využili dvojnásobnou početní výhodu, Ritticha podruhé překonal Jelínek.

Středočeši však byli střelecky aktivnější a podařilo se jim snížit, také v přesilové hře. Vlastní střelu v pádu dorazil Musil. V 16. minutě však byl podruhé vyloučen Kučný a opět z trestné lavice sledoval, jak jeho tým inkasuje. Podruhé v zápase se prosadil Krenželok.

I další góly padly při nerovnovážném stavu hráčů na ledě. Ve 23. minutě nejprve zvýšil vedení hostů Bulíř a ukončil tak duel pro Ritticha, místo nějž nastoupil Růžička. Desátý gól Urbana v sezoně na chvilku přiblížil Bruslařský klub svému dnešnímu soupeři, vzápětí však fauloval Holub a Tygři v signalizované početní výhodě přidali další branku. Trefil se tentokráte Radivojevič.

Ve třetí třetině mohl v další přesilovce zkompletovat hattrick Krenželok, jenže Růžičku nepřekonal. Neuspěl ani později ve spolupráci s Valským. V 55. minutě se - jak jinak než při hře pět na čtyři - podařilo domácím snížit na 3:5. Více ale nezvládli a nenavázali tak na předešlých šest domácích utkání proti Liberci, ve kterých doma bodovali.

31. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:5 (1:3, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Musil (Hyka, Stříteský), 26. Urban (Bárta, Hyka), 56. Klepiš (Trončinský, Kučný) - 5. Krenželok, 12. P. Jelínek (Vampola, Ševc), 17. Krenželok (Birner, Řepík), 23. Bulíř (Radivojevič), 31. Radivojevič (Mojžíš, Vampola). Rozhodčí: Hribik, Lacina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 10:10, navíc Holub (Ml. Boleslav) 10 min. Využití: 3:3. Diváci: 4200 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Rittich (23. M. Růžička) - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Kučný, od 31. navíc Robar - Jarůšek, Klepiš, Klimenta - Hyka, Urban, Pacovský - Bárta, Musil, Lenc - Ďurač, R. Hruška, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk, Vitásek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Jonák, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: