Hlavní obsah

Sparta - Hradec Králové 5:2Sparta vyhrála nad Hradcem posedmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kumstát 1 : 0
37. Buchtele 2 : 0
38. Klimek 3 : 0
38. Sabolič 4 : 0
40. Forman 5 : 0
49. Kudrna 5 : 1
56. Vydarený 5 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty vyhráli ve 31. kole extraligy nad Hradcem Králové 5:2 a porazili ho posedmé za sebou. Pražané rychle vedli po brance Petra Kumstáta a definitivně rozhodli čtyřmi góly během tří minut a 35 vteřin. Trefili se Jan Buchtele, Lukáš Klimek, Robert Sabolič a Miroslav Forman. V závěrečném dějství korigovali stav Jaroslav Kudrna a René Vydarený.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sparťanský útočník Petr Kumstát (vlevo) se raduje se spoluhráčem Lukášem Pechem z gólu proti Hradci Králové.

Článek

Spartě se před nejvyšší domácí návštěvou sezony 10 087 diváků vydařil vstup do utkání. Kacetl ještě zmařil šanci osamoceného Buchteleho, ale po 80 vteřinách hry už hradecký gólman na Kumstátovu střelu z levého kruhu přesně k levé tyči nedosáhl. Mountfield si postupně vytvořil převahu, ale Pöpperle pokusy soupeře pochytal.

Pražané měli ideální možnost zvýšit náskok při Jankově vyloučení, ale Mikuš nezamířil přesně a zakončení před odkrytou brankou nevyšlo ani Netíkovi. Na druhé straně řešil přečíslení dva na jednoho sám střelou Červený. Sparta se pak ubránila i při Mikušově vyloučení.

Druhá část patřila Spartě. Po Saboličově zakončení pomohla hostům tyč. Kacetl odolal i při Ihnacakově trestu a ve 33. minutě mohl vyrovnat Kudrna, který ale blafákem do bekhendu na Pöpperleho nevyzrál.

Buchtele odstartoval střelecký uragán

Při trestu Švagrovského ve 37. minutě už udeřila Sparta. Přibyl přistrčil kotouč mezi kruhy Buchtelemu a na jeho střelu neměl hradecký gólman šanci reagovat. Sparťanští fanoušci mohli slavit tři trefy během 81 vteřin.

Nejdříve skóroval po 65 sekundách z pravého kruhu do odkryté branky Klimek a vzápětí překonal Kacetla blafákem do bekhendu Sabolič. Do branky hostů se postavil Svoboda, který přišel o čistý štít 21 vteřin před druhou pauzou, kdy při Dejově vyloučení usměrnil Přibylovu přihrávku k levé tyči Forman.

Hosté se snažili zkorigovat skóre, ale Pöpperle kryl Kudrnovu ránu a odolal i při Přibylově vyloučení. Při Dragounově pobytu na trestné lavici se dočkali drobné radosti i hradečtí fanoušci v O2 areně. Šimánkovu střelu tečoval za sparťanského gólmana Kudrna. Další možnost nevyužil Červený. Při Hamiltonově vyloučení v 56. minutě se trefil od modré čáry ještě Vydarený.

31. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 5:2 (1:0, 4:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Kumstát (Hrbas), 37. Buchtele (Přibyl, Forman), 38. Klimek (Hamilton, Sabolič), 38. Sabolič (Klimek, Hamilton), 40. Forman (Přibyl, Polášek) - 49. Kudrna (Šimánek, Ihnacak), 56. Vydarený (Honejsek, Dej). Rozhodčí: Polák, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:2. Diváci: 10 087.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - M. Procházka, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Hradec Králové: Kacetl (38. A. Svoboda) - Vydarený, Pláněk, Dietz, Vašíček, K. Pilař, Čáp, Jank - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Köhler, Švagrovský, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama

Související témata: