Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 2:4Vítkovice nezvládly závěr zápasu s Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Klok 1 : 0
4. Bližňák 1 : 1
38. Kucsera 2 : 1
45. Kubalík 2 : 2
49. Hrňa 2 : 3
49. Kubalík 2 : 4
Záznam online reportáže

Trápení hokejových Vítkovic zvýraznila ve 32. kole extraligy Plzeň, která po obratu v třetí části v Ostravě vyhrála 4:2. Ještě čtvrthodinu před koncem domácí vedli 2:1, ale po kolapsu a třech gólech v rozmezí čtyř minut zůstali poosmé z posledních devíti zápasů bez bodu. Dva góly vstřelil Dominik Kubalík, Škoda vyhrála potřetí v řadě a v sezoně byla proti Vítkovicím i do třetice stoprocentní.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z gólu.

Článek

Domácí začali skvěle a už po 97 sekundách je Klok v přesilové hře poslal do vedení, když bekhendem obratně zavěsil prudkou Burgerovu přihrávku. Vítkovice tak už ve druhé minutě naplnily svoji střeleckou prosincovou normu jediného vstřeleného gólu na utkání.

A do mizerného průměru záhy sklouzla i jejich hra. Škoda totiž už ve čtvrté minutě zásluhou úplně nekrytého Bližňáka z brankoviště vyrovnala a domácí přenechali iniciativu soupeři. Kucsera sice po ojedinělé akci zazvonil na tyčku, jinak to ale byla hra na jednu branku.

Plzeň z mohutné převahy nevytěžila víc než Kratěnovo břevno, Kubalíkovu ránu zase zastavil Dolejš. A tak po neočekávané vítkovické návštěvě v útočném pásmu mohlo udeřit na druhé straně, jenže i Machovský velkou šanci Kucsery zmařil.

Kucsera uspěl po voleji

Vítkovice se z těžké defenzívy dokázaly vymanit až v druhém dějství. Jejich náskok mohl dokonce v oslabení obnovit Sloboda, ale tváří v tvář vynikl Machovský a z protiútoku Kratěna bídně zakončil přečíslení tři na jednoho. Po herním obrazu domácí vylepšili i skóre: v 37. minutě Vandas nabil neobsazenému Kucserovi, jehož volej z pravého kruhu Machovský při nejlepší vůli chytit nemohl.

Ale hubené vedení Ostravané začali bránit příliš brzo a sebevědomý rival jejich pasivity dokonale využil. Poté, co Kubalík ve 45. minutě šikovně zpoza obránce švihem srovnal, domácí úplně odešli. Hrňa po kombinaci se Svobodou dělovkou bez přípravy poprvé překlopil vedení na stranu Plzně a než to domácí vstřebali, za 33 sekund Kubalík tečoval Kadlecovu střelu za Dolejše počtvrté. Nejlepší střelec soutěže si tak připsal již devatenáctou trefu v sezoně.

Psychický podlomený tým Vítkovic se už nesebral ani v závěrečné power play a jeho černá série pokračuje. Plzeň má naopak jistotu, že do roku 2016 vstoupí jako druhý tým extraligové tabulky.

Ostrava - 32. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Škoda Plzeň 2:4 (1:1, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 2. Klok (Burger), 38. Kucsera (Vandas, Kolouch) - 4. Bližňák (Lev, Kratěna), 45. D. Kubalík (Jeřábek, Machovský), 49. Hrňa (T. Svoboda, Preisinger), 49. D. Kubalík (Kadlec, Kracík). Rozhodčí: Baluška, Müllner (oba SR) - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Diváci: 5720.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Kovář, Pastor, Štich, Štencel - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Burger, E. Němec - Hovorka, Strapáč, J. Káňa I - Tomi, M. Hlinka, Húževka. Trenér: Svozil.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Kudroč, Pulpán, Kubka, Moravčík - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: