Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 3:1Litvínov po třech prohrách zabral a vyšlápl si na oblíbenou Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Čajkovský 0 : 1
13. Hanzl 1 : 1
51. Kubát 2 : 1
59. Martynek 3 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali v 32. kole extraligy Spartu 3:1 a zabrali po třech zápasech bez bodu. Verva porazila Pražany už počtvrté za sebou. Vítěznou branku vstřelil v 51. minutě obránce Karel Kubát a při závěrečné power play pojistil výsledek útočník Rostislav Martynek. Sparta neuspěla po třízápasové sérii, v které neztratila ani bod.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Radek Duda v dresu Litvínova.

Článek

Do první šance se dostal ve druhé minutě hostující Pech, ale z úniku Januse nepřekonal. Převahu ale získávali domácí. Po Válkově nahození se puk odrazil od Jurčíka těsně vedle levé tyče a po Vantuchově akci chtěl Piroš uvolnit před odkrytou brankou Gerháta, ale přihrál nepřesně.

Do vedení šla v polovině úvodního dějství Sparta. Na Pechovu přihrávku si najel Čajkovský a zblízka překonal litvínovského gólmana.

Verva vyrovnala v přesilovce při Dragounově trestu. Po Gulově ráně se kotouč odrazil k Hanzlovi, který dorážel do prázdné branky. Vzápětí mohl otočit stav Lukeš, ale Pöpperle jeho ránu se štěstí vyrazil. Sudí si ještě situaci prověřili u videorozhodčího. V 18. minutě sparťanský gólman vytěsnil Martynkovu ránu na tyč.

Buchtele nastřelil tyčku

Na přelomu první a druhé části se Litvínov ubránil při Hořavově trestu a pak se dál tlačil za obratem. Duda vybojoval puk pro Vantucha, jehož střelu kryl Pöpperle. Neuspěl ani vzápětí Hanzl. Sparta odolala i při tlaku domácích při Pechově trestu. V oslabení zahrozili Klimek s Kumstátem.

Pražané byli postupem času stále více nebezpeční. Do slibné šance se dostal Sabolič a v 35. minutě po nenápadné akci trefil Buchtele pravou tyč. Hosté se ubránili také při Švrčkově pobytu na trestné lavici. V 38. minutě neuspěl z dorážky před Pöpperlem Doležal.

Úřadující mistr se snažil i ve třetí třetině strhnout vedení na svou stranu. Pöpperleho ale nepřekonal ani z dalšího pokusu Lukeš a sparťanský gólman odolal i litvínovské střelbě při Poláškově vyloučení. V 51. minutě už se domácí radovali, když si za Pöpperleho záda našel cestu Kubátův pokus z úhlu. Litvínov uhájil těsný náskok při Dudově trestu a v power play dovršil výsledek Martynek.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. R. Hanzl (Gula, T. Pavelka), 51. Kubát, 59. Martynek (Trávníček) - 10. Čajkovský (Pech, Sabolič). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5765.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo, Z. Sklenička - M. Hořava, Duda, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Vantuch, Gerhát, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.
Sparta: Pöpperle - Polášek, Eminger, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - M. Procházka, Pech, Kumstát - Netík, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: