Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 2:1Hradec Králové po dvou nezdarech zabral

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Dej 1 : 0
41. Hruška 1 : 1
57. Dej 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 32. kole extraligu Kometu Brno 2:1 a přerušili tak sérii dvou porážek. Utkání rozhodl v 57. minutě druhou brankou slovenský útočník Rastislav Dej a Východočeši se tak vrátili na třetí místo tabulky. Trenér Mountfieldu Vladimír Kýhos tak mohl slavit výhru proti týmu, který ještě v minulé sezóně vedl.

Foto: David Taneček, ČTK

Rastislav Dej (třetí zleva) z Hradce Králové oslavuje se spoluhráči zásah proti Kometě Brno.

Článek

Pro Kýhose to byl zápas plný vzpomínek, v Brně totiž strávil jako hlavní kouč celkem pět sezón. Navíc po minulém ročníku, v němž dovedl brněnský celek ke třetímu místu, byl odvolán. A nucený konec v tradičním klubu nenesl rozhodně lehce.

V první třetině byli jeho svěřenci výrazně lepší než soupeř. Nebylo divu, Hradec se po dvou prohrách na ledě Liberce a Sparty potřeboval zvednout. V první části pustil hosty jen do jedné šance, v přesilovce se do dobré pozice dostal obránce Trška, ale zkušený gólman Svoboda, jenž tentokrát nahradil tradiční jedničku Kacetla, zasáhl.

Mountfield byl aktivnější, což potvrdila velká možnost centra první formace Knotka, jenž jel v 7. minutě sám na branku. Čiliaka však nepřekonal a následnou dorážku nezvládl další útočník Kudrna. Hradec přesto skóroval o pár desítek vteřin později. Z levé strany se skvělou střelou do horního rohu prosadil slovenský reprezentant Dej.

Od druhé třetiny se hrál především úporný hokej. Šancí nebylo mnoho, Hradec je navíc zahazoval malou přímočarostí. V dobrých pozicích volili přihrávku místo střely Pilař i Ihnacak. Hostům se sice podařilo skórovat, ale Káňa, jak ukázal videozáznam, dostal puk za brankovou čáru až po odpískání. Po něm neuspěl ani Hruška, jehož vychytal Svoboda při samostatném úniku.

Útočník Komety si však napravil reputaci na začátku třetí třetiny. Ukořistil puk za bránou a ve 34. vteřině po šikovném manévru překonal bekhendem Svobodu. Poté pokračoval boj podobný jako ve druhé třetině. Hradec mohl rozhodnout, ale ve vlastním oslabení neproměnil únik dvou proti jednomu, přihrávku před prázdnou bránu vystihl holí Čiliak. Nakonec se prosadil v 57. minutě tvrdou střelou bez přípravy Dej. Pozici mu připravil Bednář, nejlepší nahrávač extraligy.

32. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Dej (Pláněk, Vydarený), 57. Dej (Bednář) - 41. J. Hruška (H. Zohorna). Rozhodčí: T. Horák, Hejduk - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno).
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Jank - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - Köhler, Švagrovský, Kopta. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Brno: Čiliak - Kuboš, Kaberle, Trška, Malec, Štindl, Stehlík - Vondráček, J. Hruška, Ostřížek - Dostálek, V. Němec, J. Káňa - Dočekal, L. Čermák, Raška - H. Zohorna, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: