Hlavní obsah

Olomouc - Chomutov 2:1 SNOlomouc ukončila sérii čtyř proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Chlouba 0 : 1
29. Řípa 1 : 1
65. Houdek (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 32. kole Chomutov 2:1 po samostatných nájezdech a ukončili tak sérii čtyř porážek. Vyrovnané utkání rozhodl v páté sérii nájezdů obránce Tomáš Houdek, jenž tak proměnil i svůj druhý pokus. Piráti si připsali třetí porážku v řadě, venku neuspěli již počtvrté za sebou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Chomutovský brankář Miroslav Kopřiva. Ilustrační foto.

Článek

V sestavě domácích se po skončení disciplinárního trestu objevil obránce Skrbek, nové hráče nasadili i hosté. Poprvé po více než pěti letech se v extralize představil brankář Čech. Olomoucký odchovanec momentálně působí na chomutovské farmě v Kadani. Premiérově oblékl dres Pirátů i obránce Valach, který přišel ze Slovanu Bratislava.

Utkání začalo špatným střídáním Olomouce a přesilovkou hostů. Otevřít skóre mohl Růžička, brankář Konrád ale domácí zachránil. Následně si zahráli početní převahu i domácí po faulu Ölveckého. Největší šanci měl obránce Houdek, Čech však i díky pomoci obránců neinkasoval.

Uspěl až Chlouba

V další početní převaze Hanáků byli blízko prvnímu gólu Laš s Knotkem, kteří doráželi Skrbkovo nahození. Ani oni však neuspěli. V koncovce následně neuspěl ani Buc. O rozruch před Konrádem se snažil zejména aktivní Hřebejk, ani on ale skórovat nedokázal.

Oba brankáři si připisovali úspěšné zákroky, jako první kapituloval domácí Konrád, jehož překonal po samostatné akci Chlouba. Zvýšit vedení hostů mohl kapitán Vondrka, ale neuspěl stejně jako na druhé straně Eberle a Vyrůbalík. Vyrovnat dokázal až ve 29. minutě Řípa. V závěru druhé třetiny se podařilo hostům překonat slovenského brankáře podruhé, rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa gól Pospíšila neuznali.

Ve 44. minutě mohl hosty posunutou do vedení Červenka, Konráda však nepřekonal. Více ze hry měli domácí, ani oni však druhý gól vstřelit nedokázali. Utkání se tak muselo prodlužovat a o vítězi nakonec rozhodly až samostatné nájezdy. Hosté sice proměnili úvodní dva pokusy, nakonec však prohráli. V páté sérii rozhodl Houdek.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Piráti Chomutov 2:1 po sam. náj. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávka: 29. Řípa (Vodný), rozhodující nájezd Houdek - 22. Chlouba. Rozhodčí: Polák, Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 5052.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Houdek, Staněk - Laš, J. Knotek, Buc - Vodný, Řípa, Eberle - T. Mikúš, Zeman, Kafka - Holec, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Chomutov: J. Čech - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Harant, Pereťagin, Mrázek, Dlapa - Pospíšil, Červenka, Tomica - D. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hřebejk, Dušek, Ölvecký - Chrpa, Chlouba, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: