Hlavní obsah

West Ham - Liverpool 2:0Kladiváři bodovali posedmé v řadě

Fotbalisté West Hamu porazili ve 20. kole anglické Premier League v londýnském Upton Parku Liverpool 2:0 a posunuli se na 6. místo neúplné tabulky.

Článek

Domácí již šest zápasů v řadě nepoznali hořkost porážky a ve stejném duchu pokračovali proti svěřencům německého trenéra Kloppa. První šanci měli sice hosté, když se uvolnil Ibe, ale k jeho smůle těsně minul. Poté začali úřadovat Kladiváři. V 10. minutě odcentroval Valencia a Antonio nekompromisně otevřel skóre. O několik minut později trefil Lanzini tyč. Vzápětí šel na Mignoleta sám Valencia, hostující obrana ho však dostihla a zažehnala hrozící nebezpečí. V závěrečných minutách se hráči Liverpoolu vymanili z tlaku a po několika závarech na druhé straně skončil projektil Emre Cana na břevně.

Po změně stran zvýšil na 2:0 bývalý hráč Liverpoolu Andy Carroll. Šestadvacetiletý útočník gólem oslavil jubilejní 150. zápas v Premier League. V 69. minutě zabránil třetímu gólu belgický reprezentant Mignolet, jenž na brankové čáře vyškrábl Carrollovu hlavičku i následnou dorážku Antonia. V poslední čtvrthodině Reds vyvinuli obrovský tlak, ale obranu Hammers se jim překonat nepodařilo. West Ham si připsal druhé vítězství v řadě a sezónní double proti Liverpoolu získali poprvé od ligového ročníku 1963/1964.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
West Ham United - Liverpool 2:0 (10. Antonio, 55. Carroll)

Reklama

Související témata: