Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 1:2 SNKarlovým Varům se vzdaluje předkolo, podlehly Zlínu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Říčka 0 : 1
33. Bartek 1 : 1
65. Holík (rozhodující nájezd) 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli ve 34. kole extraligy se Zlínem 1:2 po samostatných nájezdech. Energie tak nedokázala ukrojit nic z osmibodového manka, jež má na desátou příčku, která jako poslední zajišťuje alespoň předkolo play off. O vítězný gól se v nájezdech postaral útočník Petr Holík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Zlína se radují z gólu - ilustrační foto

Článek

V důležitém zápase o udržení naděje na účast ve vyřazovacích bojích se první formace domácích nestačila na ledě ještě ani rozkoukat a nikým neatakovaný Říčka střelou z mezikruží otevřel po 28 vteřinách skóre. V úvodním dějství plném nepřesností vynikly ze strany karlovarských hráčů dvě příležitosti agilního Osmíka, když zejména ta ve 12. minutě při přečíslení dvou na jednoho se dala nazvat brankovou.

Naopak na druhé straně mohli první třetinu brankově orámovat hosté, když několik vteřin před jejím skončením se Okál a následně Vlach ocitli zcela sami před gólmanem Závorkou, ten však nebezpečné střely z bezprostřední blízkosti zlikvidoval.

Druhou třetinu začala svižněji Energie, a to i bez svého kapitána Bičánka, který v průběhu první třetiny odstoupil ze hry. Hráči z lázeňského města sice na delší časový úsek zatlačili hosty do jejich obranného pásma, ale pouze Bartek opakovanou střelou z předbrankového prostoru prověřil Kašíka.

To modrožlutí prakticky do poloviny druhé části hry nevystřelili na Závorku. Byl to opět Bartek, kdo ve 33. minutě nachytal hostujícího gólmana nenápadnou střelou od mantinelu, která k překvapení všech skončila v síti Jihomoravanů. Poklidnou atmosféru v KV Areně ještě o minutu později rozvířila bitka mezi Gulašim a Bukartsem.

Od 50. minuty to byl opět Zlín, kdo byl aktivnější a měl blízko k vítězství zejména při Matějíčkově nahození od modré čáry, jež skončilo na horní tyčce Závorkovy branky a Říčka netrefil její zcela odkrytou část.

Další příležitost k rozhodnutí zápasu mělo PSG v závěrečných sekundách základní hrací doby, když při vyloučení Marosze a Sičáka dostalo možnost hrát 17 vteřin přesilovku pět na tři a v prodloužení 68 sekund čtyři na tři. Nabídnuté početní výhody sice Zlín nevyužil, ale přesto bral bod navíc, když při samostatných nájezdech se trefili pouze Holík a Bukarts.

34. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 33. Bartek (T. Rohan, Kůs) - 1. Říčka (Bukarts), rozhodující sam. nájezd P. Holík. Rozhodčí: Horák, Šír - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 3063.
Karlovy Vary: Závorka - T. Dvořák, Bičánek, Sičák, Redlihs, Benák, Gulaši, J. Tomeček - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Kůs, Huna - V. Tomeček, Bulík, Vachovec - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Žižka, Matějíček, Řezníček, Urbanec - Bukarts, P. Holík, Říčka - Ondráček, Maruna, Kubiš - Okál, Roman Vlach, O. Veselý - Čachotský, Cibák, T. Sýkora. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice