Hlavní obsah

Liberec - Chomutov 7:1Liberec rozstřílel Chomutov, o výhře rozhodl už v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jelínek 1 : 0
13. Derner 2 : 0
14. Birner 3 : 0
15. Řepík 4 : 0
18. Řepík 5 : 0
20. Valach 5 : 1
40. Valský 6 : 1
58. Valský 7 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 34. kole extraligy na svém ledě Piráty z Chomutova jasným poměrem 7:1 a i nadále neohroženě vedou tabulku. Bílí Tygři se tak po porážce na Spartě, která znamenala konec série deseti výher v řadě, opět vrátili na vítěznou vlnu. Naproti tomu Chomutov prohrál počtvrté z posledních pěti duelů a v tabulce vypadl z první šestky. Liberečtí rozhodli o osudu utkání již v první třetině, když svému soupeři nastříleli hned pět branek. Třemi body za dva góly a jednu přihrávku se blýsknul liberecký útočník Michal Řepík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Vampola z Liberce se raduje z třetího gólu proti Chomutova.

Článek

Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned v první minutě nebezpečně pálil Řepík, Čech měl s jeho střelou velké problémy. Na druhé straně se do přečíslení dostal Hřebejk, Lašák byl připraven. Poté hráli Piráti přesilovku, v oslabení ale udeřili domácí. Jelínek dorazil za Čechova záda Vlachovu střelu a odstartoval tak libereckou brankovou smršť.

Druhý gól Bílých Tygrů přidal ve 13. minutě Derner, který tečoval Mojžíšovo nahození od modré čáry. Za dalších 12 vteřin se lídr tabulky radoval potřetí, když parádní kombinaci prvního útoku zakončoval do zcela odkryté branky Birner. Zároveň vyhnal Čecha z branky, nahradil ho Kopřiva.

Čtyři góly Tygrů během pěti minut

Ani ten však nedokázal zastavit liberecký nápor a v přesilové hře přidal čtvrtou branku domácích Řepík. Stejný hráč si pak gólovou radost zopakoval i o chvíli později, když znovu v početní výhodě zvyšoval již na 5:0. Liberečtí vstřelili čtyři branky v rozmezí necelých pěti minut. Šest vteřin před první přestávkou se dočkali i Chomutovští, kteří zásluhou Valacha rovněž zužitkovali přesilovou hru.

Ve druhém dějství Chomutov přeci jenom přidal na aktivitě a Lašák měl více práce. Ve velké šanci se ocitl hostující Dlapa, liberecký brankář se blýsknul výborným zákrokem. Na opačné straně zahrozil Krenželok, také Kopřiva byl připraven. Branky se tak diváci ve slušně zaplněné Home Credit aréně dočkali až v posledních vteřinách druhé třetiny. Valského přihrávku si nešťastně za záda vlastního brankáře srazil obránce Valach - 6:1.

Na začátku třetí části se v ideální pozici mezi kruhy objevil Jánošík, Lašák jeho střelu vytáhnul ramenem. V následné přesilovce Liberce tvrdě pálil Derner, také Kopřiva si připsal skvělý zákrok. Třetí třetina se však dohrávala již víceméně z povinnosti. Bílí Tygři bavili diváky nápaditými kombinacemi a v poklidu kontrolovali výsledek utkání. Skóre zápasu pak definitivně uzavřel svou druhou brankou večera Valský.

34. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Dej (Honejsek) - 9. D. Kubalík (Jeřábek, Kracík), 37. Pulpán, 53. Indrák (D. Kubalík, Kracík). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Frodl, Bláha. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 5346.
Hradec Králové: Kacetl - K. Pilař, Čáp, Pláněk, Jank, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, Kukumberg, Dej - J. Kudrna, T. Knotek, Courchaine - Honejsek, Ihnacak, Červený - P. Beránek, Nedvídek, Kopta. Trenér: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články