Hlavní obsah

Třinec - Brno 1:2Třinečtí hokejisté ani na třetí pokus s Kometou nebodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kopecký 1 : 0
36. Vondráček 1 : 1
37. Špirko 1 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Třinec podlehl ve 35. kole hokejové extraligy doma Kometě 1:2 a ani ve třetím vzájemném utkání v sezóně s Brnem nebodoval. Oceláři sice od 16. minuty vedli po trefě Tomáše Kopeckého, hosté ale v závěru prostřední části během 79 sekund zápas otočili. Vítěznou branku vstřelil Rastislav Špirko.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tomáš Kaberle z Brna se raduje se spoluhráči z první branky v utkání s Třincem.

Článek

V úvodní třetině byla z hostujícího týmu nejnebezpečnější čtvrtá řada. Jmenovitě Burian, který stál na konci dvou dobře sehraných akcí. V prvním případě po přihrávce Vondráčka zpoza branky vypálil puk do rozkleku brankáře Hrubce. Ve druhém zblokovanou střelu Kaberleho neprocpal z bezprostřední blízkosti nad beton třineckého gólmana.

Domácí hrající bez Polanského a Hossy se rozjížděli pozvolna. I oni měli ale ve svém středu útočníka, který se opakovaně ocitl ve velkých šancích - Kopeckého. Nejdříve před slovenským hokejistou zívala z větší části prázdná branka, ale puk netrefil ideálně a navíc Čiliak tygřím skokem zmařil stoprocentní šanci. Zanedlouho se už Kopecký prosadil. Opět se k němu dostal odražený kotouč, tentokrát se na zakončení viditelně více soustředil a skóroval do odkryté branky.

Průběh druhé třetině dlouho nenaznačoval, že by Brno mohlo vývoj otočit. Snažilo se o vyrovnání, ale ztroskotávalo na pozorné obraně soupeře. Kometě se nevydařily ani dvě přesilové hry. Závěr prostřední části ale byl zcela v jejich režii. Vondráček nejprve přesnou střelou z pravého kruhu trefil horní růžek, za 79 sekund později zasadil druhý úder Špirko po parádní kombinace celého druhého útoku. A to ještě měl šance Ton a nebezpečně pálil i Kaberle.

Poslední třetina nabídla předpokládaný obraz - domácí se více tlačili dopředu, hosté spoléhali na brejky. Nahození Draveckého skončila jen těsně vedle Čiliakovy branky, únik a bekhendový blafák brněnského Tona pokryl betonem Hrubec. Obrana Brna bez problémů v závěru hájila nejtěsnější náskok, navíc jim pomohlo, že byli Oceláři dvakrát vyloučení. Ve druhém případě se o možnost vyrovnat připravili při power play, kdy do hry zasáhlo sedm hráčů.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Kopecký (M. Doudera) - 36. Vondráček (Ostřížek), 37. Špirko (V. Němec, J. Káňa II). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 5027.
Třinec: Hrubec - Nosek, Linhart, Roth, Klesla, Slovák, M. Doudera, Galvas - Irgl, Žejdl, Dravecký - J. Sýkora, Kopecký, Tybor - Svačina, Plíhal, Adamský - Matuš, Rufer, Christov. Trenéři: Dopita a Mucha.
Brno: Čiliak - Kuboš, T. Kaberle, Kováčik, Malec, Štindl, Trška - P. Ton, J. Hruška, Ostřížek - Špirko, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, L. Čermák, P. Mrázek - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: