Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 1:2Sparta poprvé v O2 areně nebodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Pulpán 0 : 1
24. Kubalík 0 : 2
43. Procházka 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty prohráli ve 35. extraligovém kole v přímém souboji o průběžnou druhou příčku s Plzní 1:2. Pražané tak přišli o dvě domácí série; v O2 areně, kde vyhráli posledních sedm utkání, vůbec poprvé od letního přesunu z Holešovic odevzdali všechny body. Plzeň uzavřela úspěšně venkovní sérii čtyř zápasů, z nichž tři vyhrála. Vítězný gól dal útočník Dominik Kubalík.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankař Plzně Matěj Machovský v zápase se Spartou.

Článek

Úvod duelu dvou týmů, jež se představily při atraktivních utkáních v Brně proti Kometě pod širým nebem, byl hodně opatrný. Až v sedmé minutě zahrozil z mezikruží Kudrna, ale hostující gólman Machovský přitáhl puk do připravené lapačky.

Oba celky si pak krátce po sobě zahrály v početní výhodě. Největší šancí Plzně byla nepovedená, ale možná o to nebezpečnější střela Kadlece, která proletěla těsně vedle pravé tyče. Sparta si vedla ještě hůře, když pustila Pulpána s Kratěnou do přečíslení proti osamocenému Poláškovi a Pulpán ještě v oslabení zamířil skvěle. Přibyla pak vychytal Machovský.

Zkraje druhé části mohl zvýšit Indrák, jenže strážce domácí branky Pöpperle byl proti. Na druhé straně nenaložil se svou velkou šancí ideálně Forman a zakončil jen do Machovského. Jenže ve 23. minutě musel k trestoměřičům Netík a poté, co nejlepší střelec soutěže Kubalík stihl tečovat nahození Lva těsně před Pöpperlem, už za 36 vteřin byl zpět.

Machovský exceloval

Pěknou akci poté předvedli Buchtele s Přibylem, jenže ztroskotali znovu na Machovském. Vzápětí fauloval vysokou holí Čajkovský, Sparta se však vcelku s přehledem ubránila a čtyřminutovou přesilovku navíc hostům o trochu zkrátil svým faulem Bližňák.

Na své poměry neškodná Sparta se od té chvíle herně hodně zvedla, jenže narážela na výtečně chytajícího Machovského. Ten rozesmutnil v šancích Emingera a i s dávkou potřebného štěstí přežil bez úhony několik závarů před svým brankovištěm.

Kapituloval až ve 43. minutě po úspěšné dorážce důrazného Procházky a o zápletku tak bylo postaráno. Eminger ani na třetí pokus nevyzrál na Machovského, jinak Pražané naráželi na pozorně fungující defenzivu Škody. Indiáni pak nedokázali dorazit volně ležící puk za Pöpperleho zády a v závěru trefit prázdnou branku při power play Sparty. Mrzet je to ale nemuselo, tříbodový zisk už uhájili.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 43. M. Procházka (Dragoun, Švrček) - 13. Pulpán (Kratěna, Kudroč), 24. D. Kubalík (Lev, Jeřábek). Rozhodčí: Hodek, Souček - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 8338.
Sparta: Pöpperle - Eminger, Polášek, Čajkovský, Švrček, Hrbas, J. Mikuš, Kalina - Forman, Přibyl, Buchtele - Hamilton, Klimek, Sabolič - Netík, Pech, Kumstát - M. Procházka, Dragoun, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: