Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Hradec Králové 2:3 SNHradec Králové otočil zápas v Mladé Boleslavi a vyhrál na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Pabiška 1 : 0
40. Musil 2 : 0
43. Ihnacak 2 : 1
59. Kukumberg 2 : 2
65. Ihnacak (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 35. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 po samostatných nájezdech a poprvé v sezóně tak dokázali Středočechy porazit. Domácí sice vedli 2:0, ale hosté ve třetí části dokázali vyrovnat a v nájezdech dokonal obrat Brian Ihnacak.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rozhodující gól v samostatných nájezdech. Brankář Boleslavi Martin Růžička a Brian Ihnacak z Hradce.

Článek

Oba celky nastoupily bez svých hlavních hvězd - zatímco v domácí sestavě chyběl dlouhodobě zraněný kapitán Výborný a nově také Pacovský, hosté se museli obejít například bez Bednáře, Šimánka, Köhlera nebo Vydareného.

Bruslaři začali na domácím ledě podle svého zvyku ve vysokém tempu a hned v úvodní minutě zápasu se po přihrávce Klepiše zjevil před brankou Hyka. V koncovce se ale neprosadil. Zastoupit jej mohl po osmi minutách hry Klimenta, který už už zasouval do odkryté branky, ale Kacetl předvedl skvělý přesun, při němž dokázal na poslední chvíli zasáhnout maskou.

O chvíli později si zahrála i Kacetlova lapačka, kterou použil k efektnímu zákroku proti Lencově pokusu z mezikruží. Hradec se v úvodní desetiminutovce musel spokojit pouze se střelbou ze střední vzdálenosti. Více se Růžička zapotil až při úvodní přesilovce hostů. Skóre se tak poprvé měnilo v 16. minutě. Jarůšek obral ve středním pásmu o puk Čápa a předložil před branku kapitánovi Pabiškovi, který zavěsil přesně.

Musil se po střele zápěstím gólově prosadil

Ve druhé třetině to byl jako první Klimenta, kdo mohl pohnout číslicemi na ukazateli skóre, ale hostující brankář dokázal udržet puk mezi betony, o chvíli později si poradil i s šancí Jarůška. Hradec se spíše bránil, do šance se dostal opět v početní výhodě, ale Červený z dobré pozice netrefil branku. Stejně jako v první přesilovce Hradce i v té druhé měla obrovskou šanci Mladá Boleslav - Bárta uháněl dokonce úplně sám na Kacetla, ale ten zasáhl lapačkou. Nakonec i ve druhé třetině jeden gól padl. Jarůšek vyslal do útočného pásma Musila, který střelou zápěstím trefil přesně.

Hradečtí se přeci jenom dočkali branky s příchodem třetí třetiny. Po Honejskově přihrávce snížil Ihnacak. A hostům vlila vstřelená branka krev do žil, protože najednou jich byl plný led. Tlak hostů otupilo až vyloučení Kukumberga. Zlomit jejich odpor mohl Musil, ale při snaze o dorážku Stříteského střely neuspěl.

Mountfield se nakonec vyrovnání dočkal v při závěrečné power play. Po závaru před Růžičkovou brankou se trefil Kukumberg a zařídil prodloužení. V nastaveném čase se tlačila za výhrou Boleslav - střely Hyky a Trončinského Kacetl kryl a gólem neskončil ani výpad Látala.

Vítěze utkání tak určily samostatné nájezdy. Zatímco Kacetl dokázal pokrýt všechny tři boleslavské střelce, za hosty uspěl hned v první sérii Ihnacak.

35. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. náj. (1:0, 1:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávka: 16. L. Pabiška (Jarůšek), 40. Musil (Jarůšek, L. Pabiška) - 43. Ihnacak (Honejsek, Červený), 59. Kukumberg (Červený), rozhodující nájezd Ihnacak. Rozhodčí: Fraňo, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 3496.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Hyka, Klepiš, Lenc - M. Látal, Urban, Klimenta - Jarůšek, Musil, L. Pabiška - Kubica, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: Kacetl - Čáp, K. Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček, Dietz, Hronek - Dej, Kukumberg, J. Kudrna - Courchaine, T. Knotek, Nedvídek - Červený, Inhacak, Honejsek - Kopta, R. Pilař, Berger. Trenéři: Kýhos, T. Martinec a Tvrdík.

Reklama

Související témata: