Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 2:3 PPPodkrušnohorské derby rozhodl ve prospěch Litvínova Hanzl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Martynek 0 : 1
50. Hořava 0 : 2
52. Červenka 1 : 2
57. Rutta 2 : 2
61. Hanzl 2 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Litvínova vyhráli ve 35. kole extraligy v Chomutově 3:2 v prodloužení a uspěli tak ve třetím z posledních čtyř zápasů. Piráti dokázali v podkrušnohorském derby smazat ve třetí třetině dvoubrankové manko, v 61. minutě však utkání rozhodl v přesilové hře Robin Hanzl. Úřadující mistr bodově dostihl Karlovy Vary a díky lepšímu skóre se posunul před Západočechy na třinácté místo, hráči z lázeňského města klesli na poslední příčku.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Střelec první branky Litvínova Rostislav Martynek, v pozadí brankář Jaroslav Janus.

Článek

Do první šance se dostal ve 2. minutě domácí Růžička, ale brankáře Januse překonat nedokázal. O tři minuty později se po samostatné akci uvolnil Duda, jeho střela však těsně minula domácí branku.

Pak už se dostali k příležitostem opět domácí. Červenka našel najíždějícího Květoně, jenž ale v těsné blízkosti Januse nestačil zakončit. Ve dvou přesilových hrách měl příležitost Ölvecký, ale z pozice mezi kruhy přestřelil. V závěru úvodní třetiny si hru v početní výhodě vyzkoušeli i hosté, ani oni však skórovat nedokázali.

Hned na začátku druhé části si hosté zahráli další přesilovku, vyloučení Červenky však potrestat nedokázali. Největší příležitost měl Martynek, ale Strmeň se proti jeho střele z pravého kruhu stačil přesunout. V polovině utkání po nedorozumění domácí obrany se ve skrumáži před domácí brankou jako první mohl zapsat mezi střelce Duda, ale nedokázal přehodit ležícího Strmeně.

Bezbrankový stav tak změnil až 33. minutě po Trávníčkově přihrávce Martynek v přesilové hře. Největší příležitost na vyrovnání si domácí vypracovali dvanáct sekund před koncem prostřední části hry. Tvrdou ránu Skinnera vyrazil Janus nad sebe, ale Růžička nestačil kotouč klouzající brankovištěm dorazit. Po vyloučení Jurčíka necelé dvě sekundy před koncem domácí odvolali brankaře a krátce hráli v šesti proti čtyřem. Ruttovu střelu ale Janus bezpečně pokryl.

V pokračující přesilové hře na začátku třetí třetiny ohrozil Januse Valach, jeho střelu ale litvínovský brankář vyrazil. Litvínov si následně zahrál 36 sekund přesilovku pět na tři, druhý gól ale nepřidal. Litvínov se zvýšení náskoku dočkal v 50. minutě. Při chomutovské početní výhodě chyboval Valach a Hořava se dostal do samostatného úniku, který zkušeně zakončil.

Dvougólové vedení hostí trvalo ale jenom 132 sekund. Ve skrumáží před brankou se puk dostal k Červenkovi, který pohotově zakončil a snížil na 1:2. Vyrovnání zařídil Rutta, který se zmocnil puku ve středním pásmu, protáhl se mezi dvěma obránci a střelou zápěstím překonal Januse. Duel se musel prodlužovat, ale nakonec vyprodaná aréna sledovala hokej jen dalších 21 sekund. Valachovo vyloučení potrestal Hanzl.

35. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 2:3 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 52. Červenka (Vondrka, Tomica), 57. Rutta - 33. Martynek (Trávníček, R. Hanzl), 50. M. Hořava (Trávníček), 61. R. Hanzl (Lukeš, F. Pavlík). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5250 (vyprodáno).
Chomutov: Strmeň - Rutta, Skinner, Valach, Jánošík, Tejnor, Pereťjagin - D. Květoň, Červenka, Tomica - Hřebejk, V. Růžička ml., Vondrka - Stach, Ölvecký, Sklenář - Račuk, Dušek, R. Veselý. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Frolo - Duda, Vantuch, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - M. Hořava, Gerhát, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Reklama