Hlavní obsah

Newcastle - Manchester Utd. 3:3Rudí ďáblové v závěru ztratili výhru

Newcastle

Fotbalisté Manchesteru United ve 21. kole anglické Premier League neudrželi dvoubrankový náskok a remizovali s Newcastlem 3:3. Dvě branky hostů zařídil kapitán Wayne Rooney.

Článek

Samotnému zápasu v St. James's Parku předcházelo uctění památky Pavla Srníčka obrovským potleskem hráčů a fanoušků na stadiónu, na němž bývalý český reprezentační brankář zažil největší slávu.

Přestože Rudí ďáblové dva poslední zápasy vyhráli, stále se potýkají s herní krizí, čemuž napovídaly úvodní minuty, které patřily domácím. Obraz hry se však změnil v 9. minutě, kdy obránce Mbemba zahrál rukou v pokutovém území a rozhodčí Dean nařídil penaltu. Kapitán Rooney se chopil exekuce a bez problémů otevřel skóre. Trefil se tak v druhém utkání v řadě od listopadu 2014.

Hráči United postupně začali kombinovat a ve 27. minutě jen těsně minul soupeřovu branku Rooney. Záhy mohl vyrovnat Wijnaldum, ale nejlepší střelec Newcastlu tváří v tvář de Geovi nevyzrál. Před přestávkou úspěšně zakončil protiútok Jesse Lingard a zvýšil na 2:0. Do konce poločasu ještě snížil nizozemský záložník Wijnaldum osmým gólem v sezóně.

Po změně stran Straky zamkly soupeře, ale David de Gea odolával. Nepřekonal ho Georginio Wijnaldum ani Sissoko. Agresivní napadání nakonec přineslo kýžený gól. V 65. minutě shodil Smalling Mitroviče v předbrankovém prostoru a sám postižený srbský útočník z následné penalty srovnal účet zápasu. V poslední desetiminutovce se nejprve podruhé prosadil Wayne Rooney, ale konečnou podobu výsledku dal v samém závěru Paul Dummet.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Newcastle - Manchester United 3:3 (42. Wijnaldum, 67. Mitrovič z pen., 90. Dummett - 9. z pen. a 79. Rooney, 38. Lingard)

Reklama

Související témata: